KCS: Bekovo stanje jutros stabilnije

Beko je sarađivao sa mnogim političarima i preduzetnicima (Al Jazeera)

Stanje ranjenog Milana Beka je jutros stabilnije u odnosu na proteklu noć, saopštio je Klinički centar Srbije.

Zbog težine i vrste povrede narednih pet do sedam dana postoje rizici, i nastavlja se sa njegovim intenzivnim liječenjem, dodaje se u saopštenju.

Beko je jučer oko 17 sati ispred svoje kuće na Dedinju pogođen u stomak i grudi, a načelnik beogradske policije Veselin Milić rekao je sinoć da su u napadu na njega najvjerovatnije učestvovala dva izvršioca. 

Nakon ranjavanja, Beko je prevezen u Urgentni centar. Operacija je uspješno završena a operisao ga je ministar zdravlja Zlatibor Lončar’, javio je sinoć reporter Al Jazeere Đorđe Kostić.

Zamjenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović potvrdio je kako je “stanje pacijenta stabilno, ali su povrede izuzetno teške i opasne po život”.

Po navodima medija, napadač je pucao u Beku dok je izlazio iz automobila. Njegov vozač ga je odmah prevezao u Urgentni centar.

Al Jazeerin reporter Marko Subotićjavio je kako je napadač pucao prema Beki pet puta, nakon što je iskočio iz obližnjeg žbunja, ali ga je s tri hica, kako su potvrdili liječnici, pogodio u stomak i grudi.

“Policija ne potvrđuje nezvanične podatke, a pravo je pitanje ko je mogao pucati u Beku, jer je reč o čoveku koji je sarađivao sa mnogim političarima i preduzetnicima”, javlja Subotić.

Izvor: Al Jazeera i agencije