Slavoljub Stijepović gradonačelnik Podgorice

Više od četiri mjeseca nakon izbora Podgorica je dobila gradonačelnika (Al Jazeera)

Odbornici Skupštine Glavnog grada u ponedjeljak su tajnim glasanjem izabrali funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) Slavoljuba Stijepovića za gradonačelnika Podgorice.

Za Stijepovića je glasalo 29 odbornika iz redova koalicije koju predvodi DPS i dva odbornika Socijaldemokratske partije, javljaju crnogorski mediji.

“Zahvaljujem se građanima na povjerenju i strpljenju. Ovo je prilika da sve nas zamolim da sve podjele ostavimo iza nas, da jedinstveno i složno okrenemo novu stranicu u vođenju Glavnog grada”, kazao je Stijepović, prenosi portal CDM.me

Opozicija napustila sjednicu

Prije glasanja za Stijepovića odbornici Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i Pozitivne Crne Gore su napustili sjednicu.

Prijedlog da Stijepović bude gradonačelnik potpisao je 31 odbornik DPS-a i SDP-a, koje su se ranije dogovorile da formiraju vlast u Podgorici.

Skupština je na prethodnoj sjednici potvrdila mandate novoizabranim odbornicima, izabrala Đorđija Suhiha za predsjednika Skupštine, a za sekretara Veselina Vukčevića.

U podgoričkom parlamentu koalicija koju čine DPS, Liberalna partija i Bošnjačka stranka ima 29 odbornika – DPS 27, a LP i BS po jednog; DF 17, SoNP osam, Pozitivna Crna Gora tri i SDP dva odbornika.

Funkcioner DPS-a

Slavoljub Stijepović član je Glavnog odbora DPS-a. Od jula 2003. godine do aprila 2007. godine bio je predsjednik Opštinskog odbora DPS-a – Podgorica.

Obavljao je značajne funkcije u državnim institucijama kao što su ministar sporta, rada i socijalnog staranja, potpredsjednik Skupštine Crne Gore.

Od aprila 2010. godine Stijepović je na čelu Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Izvor: Agencije