Slavoljub Stijepović gradonačelnik Podgorice

Više od četiri mjeseca nakon izbora Podgorica je dobila gradonačelnika (Al Jazeera)
Više od četiri mjeseca nakon izbora Podgorica je dobila gradonačelnika (Al Jazeera)

Odbornici Skupštine Glavnog grada u ponedjeljak su tajnim glasanjem izabrali funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) Slavoljuba Stijepovića za gradonačelnika Podgorice.

Za Stijepovića je glasalo 29 odbornika iz redova koalicije koju predvodi DPS i dva odbornika Socijaldemokratske partije, javljaju crnogorski mediji.

“Zahvaljujem se građanima na povjerenju i strpljenju. Ovo je prilika da sve nas zamolim da sve podjele ostavimo iza nas, da jedinstveno i složno okrenemo novu stranicu u vođenju Glavnog grada”, kazao je Stijepović, prenosi portal CDM.me

Opozicija napustila sjednicu

Prije glasanja za Stijepovića odbornici Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i Pozitivne Crne Gore su napustili sjednicu.

Prijedlog da Stijepović bude gradonačelnik potpisao je 31 odbornik DPS-a i SDP-a, koje su se ranije dogovorile da formiraju vlast u Podgorici.

Skupština je na prethodnoj sjednici potvrdila mandate novoizabranim odbornicima, izabrala Đorđija Suhiha za predsjednika Skupštine, a za sekretara Veselina Vukčevića.

U podgoričkom parlamentu koalicija koju čine DPS, Liberalna partija i Bošnjačka stranka ima 29 odbornika – DPS 27, a LP i BS po jednog; DF 17, SoNP osam, Pozitivna Crna Gora tri i SDP dva odbornika.

Funkcioner DPS-a

Slavoljub Stijepović član je Glavnog odbora DPS-a. Od jula 2003. godine do aprila 2007. godine bio je predsjednik Opštinskog odbora DPS-a – Podgorica.

Obavljao je značajne funkcije u državnim institucijama kao što su ministar sporta, rada i socijalnog staranja, potpredsjednik Skupštine Crne Gore.

Od aprila 2010. godine Stijepović je na čelu Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO