Kamenovana Ambasada Albanije u Podgorici

Tri osobe su uhapšene zbog sumnje da su u četvrtak zaasule Ambasadu Albanije u glavnom gradu Crne Gore kamenjem.

Incident se dogodio oko 10.30 sati, izgrednici su nosili kapuljače, a stakla na diplomatskom predstavništvu su polomljena.

Iz policije je agenciji Mina saopćeno da u incidentu niko nije povrijeđen, a da je na Ambasadi, kao i na susjednom restoranu, pričinjena manja materijalna šteta.

Iz Ambasade su potvrdili da su stakla polomljena, međutim, niko nije htio komentirati događaj.

Ovaj incident povezuje se s neredima u Beogradu od utorka navečer, kada je prekinuta utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine između domaće Srbije i Albanije.

Đukanović: Nema razloga za zebnju

Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je danas, komentarišući dešavanja u regionu nakon incidenata na fudbalskoj utakmice Srbije i Albanije u Beogradu, da Crna Gora nema razloga za zebnju i da ima snage ponijeti se sa tim.

Govoreći o dešavanjima u Crnoj Gori – od protesta u Ulcinju, tuče u školi u Tuzima i kamenovanju albanske ambasade u Podgorici, premijer Đukanović je kazao da ti događaji opominju i govore sa kojim se teškim bremenom Crna Gora nosi.

„Crna Gora ima apsolutno snage da se sa time ponese, i žao mi je da se iskre koje se dogode u susjednom dvorištu, prenose i po drugim dvorištima. Uvjeravam vas da nema razloga za zebnju. Svi moraju da znaju da je država Crna Gora izdržala mnogo teže iskušenja i da su ovo pojave sa kojim ćemo lako izaći na kraj, učvrščujući multietičnost i građansku koncepciju crnogorskog društva“, rekao je Đukanović novinarima nakon  izlaganja na Ministarskom regionalnom sastanaku u Budvi.

Izvor: Al Jazeera i agencije