Magacioner priznao krađu oružja na aerodromu

Oružje ukradeno na aerodromu bilo je namijenjeno izvozu, pišu beogradski mediji (Aerodrom Nikola Tesla)

Na saslušanju u Trećem osnovnom tužilalštvu u Beogradu Nenad Ćirović je priznao danas da je ukrao oružje iz magacina i da ga je zakopao u šumi, te predložio sklapanje sporazuma o priznanju krivice sa tužilaštvom, prenosi agencija Tanjug.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo da mu se odredi pritvor zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo, rekao je Tanjugu tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva Boris Pavlović.

Ćirović se tereti da je izvršio krivična djela teška krađa i nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje vatrenog oružja, dodao je tužilac.

Tokom saslušanja, odbrana osumnjičenog, koji je tvrdio da za krađu nije imao poseban motiv, predložila je nagodbu sa tužilaštvom za priznanje krivice, što će biti razmotreno iduće sedmice.

Ćirović se sumnjiči da je, u julu ove godine, sa dvije palete uzeo dvije kutije u kojima je bilo 20 pištolja marke CZ-999 sa rezervnim okvirima i pratećim priborom i da je kutije sa pištoljima stavio u kese za smeće, koje je zatim odnio u naselje Crvenka, kod Borče i zakopao u šumi.

Nestala dva sanduka

Osumnjičeni je u Javnom carinskom skladištu zaposlen preko Omladinske zadruge od 2010. godine.

Ranije je policija objavila kako je uhapsila osumnjičenog za krađu oružja iz magacina na beogradskom aerodromu ”Nikola Tesla”. Oružje je pronađeno u šumi u mjestu Crvenka, kod Krnjače, saznaje Tanjug u MUP-u Srbije.

Automatsko oružje je nestalo iz magacina u bescarinskom prostoru aerodroma, a bilo je namijenjeno izvozu.

Kako je ranije prenio Blic, nestala su dva sanduka sa 20 “škorpiona”.

Oružje je vlasništvo firme Zastava oružje, koje je firma Jugoimport SDPR kao komisionar trebala izvesti u inostranstvo.

Zastavin kupac je nedavno odustao od posla, navodi se na internetskoj stranici tog lista i dodaje da se u magacinu u bescarinskoj zoni nalazilo više od 2.000 komada oružja.

Prema informacijama lista, istraga je počela u srijedu oko 19 sati, kad su na aerodromu otvorili magacin i vidjeli da u njemu nema uskladištenog oružja.

Izvor: Agencije