Pusić: Za Čačića nema mjesta u vrhu HNS-a

Radomir Čačić prilikom odlaska na odsluženje zatvorske kazne (Pixsell)

Predsjednica Hrvatske narodne stranke i ministrica vanjskih i europskih poslova Hrvatske Vesna Pusić najavila je putem medija kako za bivšeg predsjednika HNS-a Radimira Čačića, koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne, zbog skrivljene teške saobraćajne nesreće u Mađarskoj, u budućnosti neće biti mjesta u vodećim pozicijama u HNS-u.

Ministrica graditeljstva i članica HNS-a Anka Mrak Taritaš poručila je kako nema bojazni za stabilnost HNS-a, javila je Anadolija.

“Stranka je jasnih ciljeva, pogleda i stavova. Mislim da su predsjednica i potpredsjednik [Vesna Pusić i Ivan Vrdoljak] već sve rekli, ja ne mogu ništa novog reći”, kazala je Anka Mrak Taritaš.

Sporni sastanci

Na pitanje kako doživljava Čačićeve komentare da stranka nije fer prema njemu o ovom trenutku, Ana Mrak Taritaš je odgovorila: “Gospodin Čačić, bez obzira što je u zatvoru, a imali ste priliku čuti i vidjeti kao i ja, sastajao se na raznoraznim sastancima. Sve sastanke koje ja osobno obavljam a vezani su uz stranku uvijek dogovorim sa strankom. Svaki član stranke treba takve stvari dogovoriti s našom strankom, a ne nastupati samostalno.”

Prije nekoliko dana hrvatski mediji su izvijestili kako se bivši predsjednik HNS-a na zatvorskom dopustu sastao s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićom, što je Bandić kasnije demantirao.

Odlaskom u zatvor, Čačić je prepustio mjesto predsjednika HNS-a Vesni Pusić, ministrici vanjskih poslova i prvoj potpredsjednici hrvatske Vlade.

Čačić je osuđen na 22 mjeseca zatvora, a kaznu izdržava u zagrebačkom zatvoru Remetinec. 

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO