Ostavka ministra privrede Srbije

Radulović smatra da su reforme zakočene (Tanjug)

Ministar privrede Saša Radulović podnio je ostavku, javlja reporter Al Jazeere Marko Subotić. Informacija je potvrđena Al Jazeeri u Ministarstvu privrede. Razlog za Radulovićevu odluku je, kako se navodi, nepostojanje političke volje za provođenje reformi.

Ministar Radulović izjavio je prethodnih dana da je, ukoliko odmah ne prođu sistemski zakoni, posebno zakon o privatizaciji i stečaju, to siguran znak da se odustalo od reformi i da se ide na izbore.

On je istakao da, ukoliko se reforme ne provedu, za njega nema svrhe da ostaje u vladi.

“Ako se usvoje zakoni, to je siguran znak da se ne ide na izbore, nego da će Vlada Srbije uraditi ono što je rekla i sprovesti reforme u 2014. kako bi se stvorile pretpostavke za privredni rast u 2015”, rekao je Radulović.

Prema njegovim riječima, ako se od tih zakona odustane, to je siguran znak da reformi neće ni biti.

On smatra da su reforme zakočene u posljednjih nekoliko dana, ali da Ministarstvo privrede radi na tome da ih “otkoči”, navodeći da Vlada Srbije treba zvanično na sjednici da se odredi da li je za reforme ili ne.

Vanredni izbori

Prema njegovim riječima, bez tih ključnih zakona ni budžet ne može da funkcioniše.

Radulović je na mjesto ministra privrede predložila SNS kao nestranačku ličnost, a on je istakao da u slučaju održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, neće biti na listi te stranke.

Srpska napredna stranka u subotu donosi odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, a na stranačkoj izbornoj skupštini bira novo rukovodstvo.

Prije izborne skupštine bit će održana sjednica Predsjedništva stranke na kojoj će se razgovarati o stavu stranke prema održavanju vanrednih republičkih izbora, kao i o timu SNS za beogradske izbore 16. marta.

Izvor: Agencije