Vlasnik Zekstre izašao iz pritvora

Ðurić je uhapšen 13. januara, a pritvor mu je bio određen zbog opasnosti od bjekstva (Al Jazeera)

Specijalni sud u Beogradu naložio je da se vlasnik kompanije Zekstra i predsjednik Fudbalskog kluba Partizan Dragan Ðurić u četvrtak pusti iz pritvora, pošto je položio jamčevinu od dva miliona eura upisom hipoteke.

Glasnogovornica Suda Dušica Ristić rekla je da je Sud primio dokaz da je upisana hipoteka na nepokretnosti za iznos određene jamčevine i da je sudija za prethodni postupak uputio dopis Okružnom zatvoru da se Ðurić pusti na slobodu.

Đurić je iz pritvor izašao nešto prije 13 sati, pošto je sud prethodno primio dokaz da je upisana hipoteka na nepokretnosti za iznos određenog jemstva.

Ðurić je uhapšen 13. januara, a pritvor mu je bio određen zbog opasnosti od bjekstva, uz mogućnost polaganja jamčevine u zamjenu za puštanje iz pritvora.

Sporna privatizacija

Tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Ðurića u vezi s privatizacijom Veterinarskog zavoda, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica.

On se tereti da je u postupku privatizacije za konzorcij pravnih lica Zekstra i Bankom pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 207 miliona dinara (otprilike 1,8 miliona eura).

Veterinarski zavod je privatiziran 2005. godine, kada ga je kupila Đurićeva kompanija Zekstra.

To je jedna od 24 sporne privatizacije, koje je kao takve označio Savet za borbu protiv korupcije.

Izvor: Agencije


Povezane

U Beogradu, vlasnik Zekstre i predsjednik Fudbalskog kluba Partizan, Dragan Ðurić saslušan je u Tužilaštvu za organizovani kriminal, i određeno mu je zadržavanje od 48 sati. Iz Beograda se javlja Marko Subotić.

Published On 13 Jan 2014
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO