Radimir Čačić isključen iz HNS-a

Vesna Pusić je najavila konferenciju za medije za četvrtak ujutro, na kojoj će obznaniti više detalja (Al Jazeera)

Jednoglasnom odlukom Predsjedništva Hrvatske narodne stranke Radimir Čačić, nekadašnji predsjednik stranke, koji trenutno odslužuje zatvorsku kaznu zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao u Mađarskoj, u srijedu navečer je izbačen iz HNS-a.

Predsjedništvo je vijećalo u punom sastavu, a odluku da se Čačića izbaci objavila je šefica stranke Vesna Pusić.

Čvrsta vladajuća koalicija

U strankama vladajuće koalicije – Socijaldemokratske partije, Istarske demokratske stranke i Hrvatske stranke umirovljenika – nisu željeli komentirati odluku Predsjedništva HNS-a o isključenju Radimira Čačića, no svi smatraju da ta odluka neće utjecati na budućnost koalicije.

“Predsjedništvo Hrvatske narodne stranke – Liberalnih demokrata večeras je, na sjednici održanoj u punom sastavu, jednoglasno isključilo Radimira Čačića iz stranke. Donesena odluka je konačna, u skladu sa Statutom i Pravilnikom o članstvu HNS-a”, izjavila je nakon sjednice predsjednica HNS-a Vesna Pusić, javila je Hina.

O detaljima odluke Pusić nije govorila.

Ona je najavila konferenciju za medije koja će biti održan u četvrtak ujutro, a na kojoj će obznaniti više detalja, piše dnevnik.hr.

Poruke o povratku

U HNS-u su nezadovoljni Čačićevim političkim djelovanjem tokom slobodnih vikenda za vrijeme izdržavanja kazne, kao i sastajanjem s pojedinim ljudima te porukama o povratku i nezadovoljstvu stranačkim vodstvom.

Dogovor je bio da se Čačić u potpunosti povuče iz politike dok ne izađe na slobodu, ali je on, mimo dogovora sa strankom, slobodne dane van zatvora koristio za sastanke političke prirode.

U martu 2012. godine Čačić je po drugi put izabran za predsjednika HNS-a, dok su za potpredsjednike stranke izabrani Vesna Pusić i Ivan Vrdoljak.

Na 12. izbornom saboru 23. marta 2013. godine za predsjednicu Hrvatske narodne stranke – Liberalnih demokrata izabrana je Vesna Pusić.

Čačić je osuđen na 22 mjeseca zatvora, a kaznu izdržava u zagrebačkom zatvoru Remetinec.

Izvor: Agencije