Mladi Osječani napali policajce u Vukovaru

Tijekom same utakmice Srbija - Hrvatska, u Vukovaru nije bilo incidenata (Grgur Žu?ko / Pixsell)

Iako tijekom kvalifikacijske nogometne utakmice između Srbije i Hrvatske, odigrane u Beogradu, u Vukovaru nije zabilježen niti jedan incident, policija je priopćila kako je u tamošnjoj Strossmayerovoj ulici noćas oko 2:30 sati skupina mladića fizički napala policijske službenike.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska priopćila je kako je policiji dojavljeno da skupina mlađih osoba u vukovarskoj Strossmayerovoj ulici remeti javni red i mir, nakon čega su tri policajca pristupila mladim ljudima radi legitimiranja, a onda su ih mladići fizički napali.

„Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je osam osoba koje su s područja grada Osijeka. Radi se o osobama mlađe životne dobi od 19 do 24 godine“, stoji u policijskom priopćenju.

Istraga je u tijeku, no neslužbeno se doznaje kako je istragom obuhvaćeno više osoba koje su iz Osijeka u Vukovar došle gledati nogometnu utakmicu između Srbije i Hrvatske.

Osim ovog incidenta koji se dogodio satima nakon utakmice, noć je u Vukovaru protekla mirno.

Bez incidenata tijekom utakmice

Tijekom same utakmice u Vukovaru, u kojem se prošlih dana prosvjedovalo zbog postavljanje ploča na latiničnom i ćiriličnom pismu na javne ustanove, nije bilo incidenata.

„Incidenata nije bilo, a kako je od ranije poznato nije bilo ni organiziranih dolazaka u Vukovar i gledanja utakmice“, potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović.

Na ulicama Vukovara prije i tijekom odigravanja utakmice bio je nazočan povećan broj policijskih ophodnji, a policijske patrole mogle su se vidjeti na ulazu u sela u kojima žive uglavnom pripadnici srpske nacionalne manjine.

Angažirani su i pripadnici interventne policije koji su bili razmješteni uz objekte na kojima se od ponedjeljka nalaze dvojezične ploče na latiničnom i ćirilićnom pismu.

Izvor: Agencije