Ponovo istraga ubistva Duška Jovanovića

Direktni izvršilac ubistva i nalogodavac nisu otkriveni (EPA)
Direktni izvršilac ubistva i nalogodavac nisu otkriveni (EPA)

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Veselin Vučković kazao je u petak da je ponovo otvorena istragu o ubistvu urednika i vlasnika dnevnog lista Dan Duška Jovanovića.

“Na sjednici Odbora za bezbjednost došli smo do nekih saznanja i počeli smo ispitivanje policijskih službenika koji su bili uključeni u istragu o ubistvu Jovanovića. O imenima ne mogu govoriti, budući da su radnje u toku”, rekao je on.

Vučković je, kako prenose podgorički mediji, dodao da je predmet Jovanovićevog ubistva i dalje otvoren, jer je, do sada, povodom ubistva direktora Dana pravosnažno osuđen jedino Damir Mandić, zbog saučesništva, a direktni izvršilac i nalogodavac nisu otkriveni.

Duško Jovanović ubijen je u noći 27. maja 2004. godine ispred redakcije lista Dan, a ubice iz tamnog “golfa 3” su na njega u pokretu ispalile smrtonosne hice iz automatske puške.

Nepoznat ubica

Ni nakon devet godina od zločina se ne zna ko je sve te noći bio u “golfu 3”, ko je imao kakvu ulogu u organizaciji ubistva, a najmanje ko je i zbog kojeg motiva naručio ubistvo vlasnika i glavnog urednika Dana.

Tokom ove istrage, kako je najavio Vučković, Tužilaštvo će se baviti i time da li je neko u sigurnosnim strukturama možda imao udjela u zavjeri ili zataškavanju ubistva urednika Dana, navode podgorički mediji.

Tužilaštvo bi se, dodaje dnevnik Vijesti, trebalo baviti i time ko je sve prije ubistva tužio Jovanovića od čelnih ljudi crnogorskog režima, zašto Ministarstvo unutrašnjih poslova nije zaštitilo urednika Dana, iako je on tražio zaštitu, zbog čega je te noći zakasnila blokada grada, ali i zašto je neprecizno urađena skica lica mjesta.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO