Oluja pogodila Sloveniju, Hrvatska na oprezu

Po preporuci zagrebačkog gradonačelnika, otvorene su sve javne garaže za besplatno parkiranje do sutra u podne (Pixsell)
Po preporuci zagrebačkog gradonačelnika, otvorene su sve javne garaže za besplatno parkiranje do sutra u podne (Pixsell)

Ljubljansku kotlinu večeras je pogodila snažna oluja sa jakim udarima vjetra, grmljavinom i obilnom kišom, nakon višednevnih rekordnih vrućina, javlja Tanjug.

Istočno od centra Ljubljane zapalila se jedna kuća, vjerovatno od udara groma, a vatra je ubrzo ugašena, dok pojedini izvori navode da je požar izbio i u naselju Vrhovci.

Na jednom tržnom centru u Ljubljani vjetar je odnio dio krova, u području Dolenjska je zbog grada veličine lješnika zaustavljen saobraćaj na autoputu,  dok je oluja u večernjim satima stigla do oblasti oko rijeke Mure.

Bez struje su ostali stanovnici Ribnice, u regionu Dolenjska.

Zasad nije poznato koliku je štetu nevrijeme nanijelo usjevima.

Oprez u Zagrebu

Nakon više dana vrelog tropskog talasa, zemlje regiona od juče su na udaru najavljivanog nevremena, praćenog jakim vjetrovima, pljuskovima, gradom, gromovima i munjama.

Stanovnici glavnog grada Hrvatske, pozvani su da maknu svoje automobile s otvorenih površina kako bi izbjegli moguće materijalne štete.

Po preporuci zagrebačkog gradonačelnika, otvorene su sve javne garaže za besplatno parkiranje do sutra u podne.

Juče su na Meteoalarmu EU-a Hrvatska, Mađarska, Slovenija i Srbija označene crvenom bojom koja znači izuzetno opasno vrijeme.

Izvor: Al Jazeera i agencije

 


Povezane

Vrhunac toplotnog vala stigao je u regiju. Temperature su prelazile i 40 stepeni, ali prošlogodišnji rekordi nisu oboreni. Ipak, visoke temperature ispraznile su ulice.

Srednja temperatura avgusta će biti iznad višegodišnjeg prosjeka, a ljekari preporučuju izbjegavanje izlaganja suncu.

06 Aug 2012
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO