Sarajevo: Potraga za učesnicima u pucnjavi

Prema saznanjima policije u vezu s ovom pucnjavom može se dovesti Nikola Džamonja, poznat po činjenju više krivičnih djela (EPA)

Sedmero ljudi je povrijeđeno u pucnjavi koja se u utorak navečer dogodila u sarajevskom naselju Dobrinja.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su o ovom slučaju obaviješteni u 22.20 sati, nakon čega su patrole upućene na mjesto događaja, prenosi Fena.

Pucnjava se dogodila u ulici Šukrije Pandže b.b., a meta napada bio je kafić “Kuća”. U objekt su, navodno, ušla dvojica napadača koja su počela nasumično pucati iz pištolja i automatske puške.

Policija Kantona Sarajeva intenzivno traga za tri osobe koje se dovode u vezu sa pucnjavom.

Potraga za Nikolom Džamonjom

Prema saznanjima policije u vezu s ovom pucnjavom može se dovesti Nikola Džamonja, poznat po činjenju više krivičnih djela, javila je Fena. 

Nezvanično, meta je bio zakupodavac objekta Almedin Ćato, koji u to vrijeme nije ni bio u objektu. 

Protiv Džamonje se vodi sudski postupak zbog ranjavanja Almedina Ćate u aprilu 2012. godine.

Protiv Džamonje zbog počinjenih više krivičnih djela – izazivanja opšte opasnosti, nasilničkog ponašanja, lakših tjelesnih povreda od 2010. godine Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu podneseno je pet službenih izvještaja, a u dva slučaja uz službeni izvještaj predat je Tužilaštvu.

Mediji u BiH piše da je Džamonja u bjekstvu od aprila kada je pucao ispred kafića “Prego” na Dobrinji. Tada je iz pištolja ranio Emira Hodžića /24/.

U saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo stoji da se traga za “licima čiji su inicijali DŽ.N. /27/, rođenom u Sarajevu, i N.A. /20/, rođenoj u Bijeljini, oboje nastanjeni u Sarajevu, te još jednom NN licu na čijoj se identifikaciji radi”, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Ranije je tokom jutra glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić potvrdio agenciji Srna da je uhapšena osoba koja se može dovesti u vezu sa pucnjavom na Dobrinji.

Uviđaj su obavili službenici MUP-a Kantona Sarajevo koji su na licu mjesta pronašli i izuzeli, radi potrebnih vještačenja, više metaka i čaura nepoznatog kalibra.

Troje teško ranjeno

U Klinički centar Univerziteta u Sarajevu oko 23 sata primljene su tri osobe s teškim povredama. Svi su upućeni na Kliniku za traumatologiju i ortopediju.

Ostale povrijeđene osobe prebačene su u Opću bolnicu “Dr. Abdulah Nakaš”.

Od sedam osoba koje su povrijeđene, tri se još nalaze u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, potvrdila je u srijedu ujutro agenciji Fena glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Biljana Jandrić.

“Oko 23 sata u bolnicu su dovezeni K.B. (1987.) koji je imao blagu ranu na glavi i prostrijelnu ranu lijeve ruke, S.D. (1963.) s prostrijelnom ranom lijevog stopala i A.C. (1984.) s prostrijelnom ranom lijeve natkoljenice. Svi su zadržani na Klinici za ortopediju i traumatologiju gdje će biti hospitalizirani”, istaknula je Jandrić.

Dodala je i da niko od njih trojice nije životno ugrožen.

Izvor: Agencije