Novčana kazna Liridonu Kelmendiju

Za Naserom Kelmendijem, koji se nalazi u zatvoru na Kosovu, Sud BiH je u septembru prošle godine raspisao potjernicu (Al Jazeera)

Sud za prekršaje u Ulcinju kaznio je danas Liridona Kelmendija (30), mlađeg sina balkanskog narko-bosa Nasera Kelmendija, sa 530 eura, zbog narušavanja javnog reda i mira u tom crnogorskom primorskom gradu.

On je, kako je saopšteno iz policije, uhapšen u utorak kasno uveče nakon što je automobilom presreo, a potom fizički napao i prijetio Ulcinjaninu H.A.

Policija je navela da je uhapsila Kelmendija, a osnovni državni tužilac se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela, već da se radi o prekršajima iz Zakona o javnom redu i miru.

Kelmendi je potom priveden ulcinjskom Sudu za prekršaje, koji ga je kaznio sa 530 eura.

Pušten iz zatvora

Kelmendi je 16. jula pušten iz zatvora u Spužu, nakon što je odslužio kaznu od mjesec i po.

On je osuđen na zatvorsku kaznu zato što je sa starijim bratom Elvisom (34) pokušao da dođe do lažnih crnogorskih dokumenata.

Otac braće Kelmendi, Naser,  uhapšen je početkom maja na Kosovu na osnovu Interpolove potjernice, koju je u septembru prošle godine za njim raspisao Sud Bosne i Hercegovine.

Potjernica je raspisana pošto je Agencija za istrage i zaštitu u akciji “Lutka” došla do materijalnih dokaza u vezi sa nekoliko ubistava, pljački i slučajeva organizovanog kriminala, trgovine drogom, pranja novca i zloupotreba službenog položaja. 

Izvor: Agencije