Vučić želi smanjiti broj nezaposlenih

Premijer Ivica Dačić poručio je u subotu da je aktuelna Vlada Srbije prva u posljednjih 20 godina koja već na prvu godišnjicu ima rezultate i naglasio da je zadovoljan što se ta godišnjica dočekuje uz rekonstrukciju, koja će omogućiti da ti rezultati budu još bolji u slijedećoj godini.

Dačić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa prvim potpredsjednikom Vlade Aleksandarom Vučićem povodom godišnjice, rekao da je to prva Vlada od uvođenog vištestrančkog sistema koja postoji zbog Srbije, a ne zbog “sebe” i političkih ambicija svojih članova.

“Zadovoljni smo što je ova Vlada, koja je stvorena da bi postigla rezultate, kraj prve godine iskoristila da bi se bavila analizom svog rada i onoga što nije bilo najbolje i rekonstruiše, kako bi sledeće godine rezultati bili bolji”, kazao je Dačić.

Važan korak

Premijer je rekao i da je važan korak koji je preuzet i to da svaki član Vlade, počev od njega, preuzme jasne obaveze i predstavi ciljeve i zadatke, koje misli da može da ispuni, kako bi ti rezultati slijedeće godine bili razlog za njegov ostanak ili izlazak iz Vlade.

Prema njegovim riječima, jedan od njenih najvećih uspjeha otvaranje pregovora o članstvu u EU i to što je Srbije od “evropske parije” postala zemlja o kojoj se lijepo govori u svijetu.

“Naš cilj je da promenimo Srbiju”, poručio je Dačić.

Dačić je rekao da ima čast da bude prvi premijer u proteklih 20 godina, koji poslije godinu dana može da izađe pred javnost i kaže da su neki rezultati postignuti.

On je rekao i da je Vlada vodila politiku bez maski, da je to prva Vlada koja i pored teške situacije uživa povjerenje i očekivanje građana da će biti bolje, javlja Tanjug.

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je najvažniji cilj Vlade u budućnosti modernizacija Srbije i smanjenje nezaposlenosti i konstatovao da je najvažnije dostignuće aktuelne Vlade što je u politički život “unela veću odgovornost, ozbiljnost i posvećenost poslu i podigla ljestvicu kad je reč o ciljevima i rezultatima.”

Vučić očekuje da se dogodine broj nezaposlenih smanji za 40 do 50 hiljada, za šta je potrebna, kako je rekao, podrška građana za teške promjene u javnom sektoru prije svega.

“Ako ne budemo ušli u restrukturiranje javnih preduzeća poješćemo sami sebe”, upozorio je Vučić.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO