Dodik prihvatio ostavku Rajka Vasića

Rajko Vasić mora odgovarati za izrečeno i napisano, smatra autor (SNSD)

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik prihvatio je ostavku Rajka Vasića, koju je podnio na mjesto izvršnog sekretara ove stranke.

U saopćenju SNSD-a navodi se da pisanje i kvalifikacije iznesene na blogu Rajka Vasića nisu i ne mogu biti stav SNSD-a, navodi Srna.

“SNSD saosjeća i razumije reagovanje studenata koju je izazvalo pisanje Vasića”, navodi se u saopštenju ove bosanskohercegovačke stranke.

Vasić je u subotu podnio ostavku na funkciju izvršnog sekretara SNSD-a, javlja Srna.

Ogorčenost studenata

“Pošto se moje ime i dužnost u stranci posljednjih dana u javnosti nastoji iskoristiti za nanošenje štete Savezu nezavisnih socijaldemokrata, juče sam predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku podnio ostavku na funkciju izvršnog sekretara, a predsjednik je jutros ostavku prihvatio”, navodi se u Vasićevom saopćenju.

Vasić je ranije na svom blogu banjalučke studente  nazvao “kopiladima” i “instruisanim statistima u probi masovnih scena”.

Ogorčeni studenti  najavljuju nastavak protesta i tužbe protiv Vasića te dodaju da su ovakvi stavovi potpuno neprimjereni izvršnom sekretaru vladajuće stranke u Republici Srpskoj.

“To je njegov privatni stav, koji nije korektan i fer. Pogrešno je to porediti sa stavom SNSD-a” rekao je Dodik.

Zbog Vasićeve izjave studenti su ogorčeni, a posebno djeca bez jednog roditelja te smatraju da je potpuno neprimjereno da to može da pomisli, a još manje da napiše izvršni sekretar vladajuće stranke.

Predsjednik Unije studenata Nikola Dronjak odbacio je tvrdnje da su protesti, odnosno performans studenata 6. juna, kada su “otvorili” nepostojeći četvrti paviljon, bili politički motivirani.

Dodatne ostavke

Postupak Rajka Vasića nije bila jedini razlog za nezadovoljstvo studenata, te bi i ministar prosvjete bh. entiteta Republika Srpska Goran Mutabdžija trebalo da podnese neopozivu ostavku, ukoliko se značajnije ne odgovori na opravdane zahtjeve akademaca, ocijenio je šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica.

Podsjetio je i da je bivši entitetski ministar prosvjete Anton Kasipović najmanje pet puta obećavao studentima da će imati četvrti paviljon u sklopu studentskog centra u Banjoj Luci i da je svojevremeno podnosio i ostavku jer nije ispunio to obećanje, navodi Fena.

“Stoga su i danas opravdani zahtjevi studenata za proširenje smještanih kapaciteta u studentskom centru” kazao je Govedarica ali i dodao da u SDS-u ne žele da se politički upliću u borbu studenata za njihova prava.

Izvor: Agencije


Povezane

Kako će aktuelna Vlada RS-a postupiti nakon zahtjeva predsjednika Republike Srpske trebalo bi biti poznato već u srijedu.

Published On 25 Feb 2013
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO