Predsjednik FK Vojvodina pronađen mrtav

Na Butorovića je do sada dva puta pokušan atentat (www.fkvojvodina.rs)

Predsjednik Fudbalskog kluba “Vojvodina” Ratko Butorović, zvani Bata Kan Kan, pronađen je mrtav u hotelu “Park” u Novom Sadu, rečeno je Tanjugu u novosadskoj policiji.

Poslije uviđaja u apartmanu u Hotelu Park u subotu prije podne, nije pronađeno ništa što bi ukazivalo da je reč o nasilnoj smrti, rekao je istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić, javlja Tanjug.

Alimpić je kazao da su u vršenju uviđaja pomogli kriminalistička tehnika i sudski vještaci koji su dali svoje mišljenje o uzroku smrti.

Saučešće FSS-a

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i selektor Siniša Mihajlović uputili su telegram saučešća klubu i porodici preminulog Butorovića.

“Povodom smrti predsednika FK Vojvodina Ratka Butorovića, u ime Fudbalskog saveza Srbije, svih zaposlenih u našoj organizaciji i članova nacionalnih selekcija, izražavamo Vam najdublje saučešće”, kaže se u telegramu koji je potpisao predsjednik FŠ Karadžić, prenosi Tanjug.

“Butorovića ćemo pamtiti kao fudbalu odanog i vrednog radnika, koji je umnogome doprineo afirmaciji FK Vojvodina”, kaže se na kraju u telegramu.

Obdukcija u nedjelju

“Pregledana je i medicinska dokumentacija u i oko samog apartmana. Nema nikakvih tragova koji bi ukazivali da je smrt nastupila drugačijim načinom osim prvobitno pretpostavljenog – prirodnom smrću”, rekao je Alimpić koji je dodao da je smrt nastupila tokom prijepodneva.

Prema njegovim riječima, tijelo Butorovića je upućeno u Zavod za sudsku medicinu gde će se u nedjelju obaviti obdukcija nakon koje će sa sigurnošću znati uzrok smrti.

On je kazao da postoji sudska zabiljška o tome ko je i kako pronašao Butorovićevo tijelo, ali da ti podaci nisu za javnost.

Na Butorovića je do sada dva puta pokušan atentat.

Ispred Hotela, su se okupili članovi FK “Vojvodina”, igrači, zaposleni i članovi rukovodstva, kao i veliki broj novinarskih ekipa.

Izvor: Agencije