SNS raspustio 15 stranačih odbora

Predsjednik Izvršnog odora stranke tvrdi da je sve urađeno na osnovu analize rada (AP)

Izvršni odbor Srpske napredne stranke (SNS) tokom prošle sedmice raspustio je petnaest stranačkih općinskih i gradskih odbora sa teritorije centralne Srbije, piše list Danas.

To je tek prvi korak koji smo načinili, jer će češljanje i analiza rada vojvođanskih odbora naprednjaka uslediti u nekoj nekoj drugoj turi’, rekao je za Danas Radomir Nikolić, predsjednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke.

On je dodao da su razlozi za raspuštanje odbora različiti.

”To je nešto što je Izvršni odbor SNS-a govorio da će učiniti još u prethodnom periodu. Sve je to urađeno na osnovu analize rada odbora, rezultata rada u lokalnim vlastima tamo gde u njoj učestvujemo, ali i na osnovu izbornih rezultata koji su za nama”, rekao je Nikolić.

Nezadovoljstvo kadrovima

On je rekao da su naprednjaci, analizirajući sve te stavke, stekli dobar uvid u to gdje su potrebne kadrovske promjene, ali i izmjene u načinu rada.

”Pojedini odbori su zaista raspušteni, jer nismo bili zadovoljni radom aktuelnih funkcionera, a ponegde, kao što je to slučaj u Dimitrovgradu, do promena je došlo zato što je u stranku pristigao veliki broj kvalitetnih ljudi kojima smo odlučili da pružimo šansu da se pokažu“, kazao je Nikolić.

U prethodnih desetak dana raspušteni su odbori SNS-a u Šapcu, Valjevu, Čačku, Lučanima, Sjenici, Smederevu, Žabarima, Blacu, Jagodini, Ćupriji, Svilajncu, Koceljevi, Pirotu, Užicu i Dimitrovgradu.

Izvor: Agencije