Tomislav Nikolić u Zagrebu krajem juna

Predstavljajući rezultate rada administracije predsjednika Srbije,navedeno je da je Nikolić u prvoj godini ispunio predizborna obećanja (Tanjug)

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić sastat će se krajem juna sa hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, a prilikom sastanka Igmanske inicijative u Zagrebu, potvrdila je savjetnica predsjednika Srbije za medije Stanislava Pak.

“Srbija je faktor mira i stabilnosti u regionu. Moramo da radimo da odnosi budu što bolji posebno u sferi ekonomije”, rekla je Pak na konferenciji posvećenoj predstavljanju rezultata rada Nikolićeve administracije u prvih godinu dana mandata.

Ona je naglasila da će se Nikolić u razgovoru sa Josipovićem posebno baviti statusom srpske manjine, kao i da će razgovarati o svim otvorenim pitanjima.

Rezime prve godine

Predstavljajući rezultate rada administracije predsjednika Srbije, Pak je navela da je Nikolić već u prvoj godini mandata ispunio predizborna obećanja, počevši od podnošenja ostavke na funkciju predsjednika SNS-a, pa do podrške borbi protiv korupcije, radu u skladu sa ustavnim ovlaštenjima, privlačenja stranih investicija, te rješavanja pitanja Kosova.

Koordinator Službe za saradnju sa medijima Vuk Fatić rekao je da je Nikolićeva pobjeda na predsjedničkim izborima u maju prošle godine pokrenula promjene, omogućila formiranje aktuelne Vlade, a time i borbu protiv korupcije, rješavanje pitanja Kosova i napredak u eurointegracijama.

Nikolićeva adminstracija je uštedila 23 miliona dinara (preko 200.000 eura) u odnosu na period od juna do maja 2011–2012. godine, pri čemu je na upotrebi telefona ušteđeno 51,6  posto, na službenim putovanjima 27,7 posto, na stručnim uslugama 21,4 posto.

Izvor: Agencije