Živko Budimir ponovo na poslu

Budimir je rekao da će se pojaviti pred članovima ad hoc Komisije Zastupničkog doma FBiH i dati odgovore na tražena pitanja (Anadolija)

Nakon što je u petak navečer pušten da se brani sa slobode, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Živko Budimir je u ponedjeljak oko 12:15 sati stigao na svoje radno mjesto u kabinet u zgradi Predsjedništva BiH, potvrdila je za agenciju Anadolija glasnogovornica Laura Bošnjak.

Budimir je okupljenim novinarima kazao kako se nada da će nastaviti normalno obavljati funkciju predsjednika FBiH, najavivši da će uskoro potpisati Zakon o prijevremenom povoljnijem penzioniranju branilaca FBiH, što je preostali uvjet BiH za nastavak stand by aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Godišnji odmor

Potvrdio je da će naredne sedmice uzeti nekoliko dana godišnjeg odmora ”kako bi proveo vrijeme s obitelji”.

Također, rekao je da će se pojaviti pred članovima ad hoc Komisije Zastupničkog doma FBiH i dati odgovore na tražena pitanja.

No, nije želio komentirati najavu Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatka Lagumdžije da će pokrenuti parlamentarnu raspravu o tome da li je dostojan vršenja funkcije predsjednika FBiH.

Izvor: Agencije