U Crnoj Gori uhapšen Kelmendijev sin Liridon

Liridon je osuđen zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem (Anadolija)

Sin osumnjičenog za ubistva, trgovinu drogom i druga kaznena djela Nasera Kelmendija, Liridon (30) uhapšen je na graničnom prelazu “Kula” na ulazu u Crnu Goru, po nacionalnoj potjernici koju je za njim raspisala Ispostava policije Kotor.

“Službenici ispostave granične policije Berane – Ekspozitura granične policije Rožaje, oko 05.30 časova, na graničnom prelazu ‘Kula’, na ulazu u Crnu Goru, lišili su slobode Liridona Kelmendija, koje se potražuje po nacionalnoj poternici raspisanoj od strane Ispostave Kotor”, saopštila je Uprava policije.

Potjernica je, kako se navodi, raspisana na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru, radi izdržavanja kazne zatvora, na koju je Kelmendi mlađi osuđen presudom ovog suda, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem.

Drugi Kelmendijev sin Elvis je prije desetak dana osuđen u Prištini na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva.

Elvisu je kaznu izreklo mješovito sudsko vijeće Osnovnog suda u Prištini, sastavljeno od troje kosovskih sudija, saopštio je EULEX, prenosi Tanjug. 

Elvis Kelmendi je prvobitno bio otpužen za teško ubistvo u pokušaju, koje je počinio na Elvisom Hodžićem u BiH 2010. godine.

Priznao krivicu

Tokom suđenja Kelmendi je priznao krivicu i optužnica je preinačena u pokušaj ubistva.

Klan Kelmendi je pored prištinskih imao i crnogorska dokumenta.

Liridon Kelmendi je “stanovnik” Bijelog Polja od 2004. godine o čemu je pisao nedavno podgorički nedjeljnik Monitor.

Njihov otac Naser je uhapšen početkom maja u Prištini, također, prema međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisao Sud BiH koji ga tereti za teška kriminalna djela.

State Department je prošle godine Nasera Kelmendija označio kao najvećeg narko bosa na Balkanu i Evropi, veoma opasnog po SAD.

Sud BiH je blokirao sedam nekretnina koje se nalaze u vlasništvu Nasera Kelmendija, uključujući i Hotel Casa Grande na Ilidži, dva stana i četiri kuće sa parcelama koje se nalaze u sarajevskim naseljima Hrasnica i Butimir.

Sud BiH je tražio izručenjenje Nasera Kelmendija.

Izvor: Agencije