Povrijeđeni putnici u sudaru vozova u Srbiji

Do sudara je došlo oko 13.30 sati u tunelu Tošin bunar (Al Jazeera)

Dvadeset i dvoje putnika lakše je povrijeđeno u sudaru dva putnička voza u tunelu u Tošinom bunaru u Beogradu, rečeno je Al Jazeeri u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Niko nije životno ugrožen, a akcija spasavanja završena je nešto poslije 15 sati.

Do sudara je došlo oko 13.30 sati, kada je putnički voz na liniji Beograd – Šid ostao u kvaru, a na njega je naletio voz koji saobraća na liniji Beograd – Novi Sad.

Uviđaj je u toku i još  nisu poznati detalji pod kojim okolnostima je voz iz pravca Novog Sada udario voz koji je ostao u kvaru.

Železnice Srbije su pustile u rad jedan kolosijek u 15.30 sati, dok će drugi biti blokiran dok se ne završi uviđaj.

Portparolka Urgentnog centra Zorica Marković rekla je  da je u tu ustanovu do 16 sati primljeno 13 osoba i da svi imaju lakše povrede i najvjerovatrnije niko od putnika neće biti zadržan, prenosi Tanjug.

Izbjegnut požar

Prema riječima načelnice za vanredne situacije u Beogradu Sanje Vuksanović Žugić, izbjegnut je požar koji je u ovakvim situacijama česta pojava.

Predsjednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić rekao je novinarima da očekuje efikasnu istragu o tome pod kojim okolnostima je došlo do sudara dva putnička voza na Tošinom bunaru, “ali ne da bi se upiralo prstom u nekoga, već da se vidi kako je moglo to da se desi, da se više ne bi ponovilo”.

On je pohvalio nadležne službe na efikasnoj i brzoj intervenciji, navodeći da se radi o ekstremno rizičnoj situaciji “kakve smo do sada uglavnom gledali na filmovima”.

“Srećnim spletom okolnosti danas niko nije stradao”, rekao je on.

On je, međutim, ukazao da je današnji događaj pokazao da “neke stvari škripe u sistemu, kao na primer da ekipe Hitne pomoći nemaju potrebne lampe za delovanje u tunelima”.

Izvori: Al Jazeera i agencije