Eksplozija u firmi svjedoka protiv Šarića

Noćašnji napad nije prvi požar u štampariji BMG Nebojše Joksovića (Tanjug)
Noćašnji napad nije prvi požar u štampariji BMG Nebojše Joksovića (Tanjug)

U Beogradu je u noći sa nedjelje na ponedjeljak bačena eksplozivna naprava na štampariju u vlasništvu Nebojše Joksovića (40), svjedoka-saradnika u istrazi protiv narko-bosa Darka Šarića.

Napravu je bacila nepoznata osoba oko 23.30 sati u nedjelju, nakon čega je na tom objektu u naselju Žarkovo došlo do požara, koji je ugašen nešto poslije 1.30 sati u ponedjeljak, javlja Tanjug.

Povrijeđenih nije bilo, a nezvanično, postoje indicije da je štamparija gađana “zoljom”, javljaju beogradski mediji.

Šverc narkotika

Joksović, porijeklom iz Pljevalja u Crnoj Gori, postao je svjedok-saradnik prije tri godine, jer je policiji dao informaciju o tri velike isporuke kokaina koje istraga protiv Darka Šarića nije obuhvatila.

Prethodno je iz ćelije Centralnog zatvora u Beogradu, nakon što je uhapšen 2010. godine, poslao pismo Tužilaštvu za organizovani kriminal u kome je naveo da je spreman da sarađuje.

Iako je neposredno po hapšenju negirao da ima veze sa trgovinom narkotika iz Južne Amerike, u zamjenu za povlašteni status odlučio je nadležnima ispričati sve što mu je poznato o Darku Šariću i njegovoj grupi.

Svjedočio je o švercu narkotika i aktivnostima Šarićevog klana u Italiji, a prema navodima medija, bio je glavni Šarićev čovjek u toj zemlji.

Raniji napadi

Noćašnji napad nije prvi požar u štampariji BMG Nebojše Joksovića. Isto se dogodilo u septembru 2010. godine, a požar se dovodio u vezu sa prijetnjama zbog statusa svjedoka-saradnika.

U maju 2011. na njegovu štampariju u Žarkovu ispaljene su tri “zolje”. Prije nešto više od godinu i po na njegov kafić  u istom naselju bačena je bomba.

Njegov rođak  Radojica Joksović (32) stradao je u julu 2012. godine kada je eksplodirala bomba podmetnuta pod automobil koji je vozio.

Joksović je krajem 2011. pokušao bjekstvo iz Srbije u Mađarsku. Ovaj Pljevljak važi za jednog od najboljih prijatelja odbjeglog Darka Šarića, i njihovo poznanstvo datira iz osnovne škole, pišu beogradski mediji.

Izvor: Agencije
 


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO