Dodik zatražio ostavku Vlade RS-a

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Repubika Srpska (RS) Milorad Dodik zatražio je u ponedjeljak navečer od aktuelnog premijera RS-a Aleksandra Džombića da cijela Vlada RS-a podnese ostavku, a to bi se moglo desiti već u srijedu, javlja Fena.

Dodik i Džombić su se u ponedjeljak navečer nakratko sastali u jednom ugostitetljskom objektu kod Laktaša, a razgovor je trajao svega 15 minuta.

Banjalučka Alternativna televizija (ATV) javila je u ponedjeljak navečer da u novom sastavu vlade neće biti mjesta za sadašnjeg premijera Džombića.

Kako će aktuelna Vlada RS-a postupiti nakon Dodikovog zahtjeva trebalo bi biti poznato već u srijedu.

Dodik je ranije tokom dana u ponedjeljak najavio da će se ići na ostavku aktuelne Vlade RS-a te će se odmah predložiti mandatar za sastav nove vlade.

Ta nova vlada RS-a bit će birana na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a.

Izmjene u Vladi RS-a bit će, kaže, izvršene u skladu s procedurama i za to postoji saglasnost svih.

Izvor: Agencije


Povezane

U RS-u se stvara lažna slika da nju brani samo jedan čovjek i da je pozicija same Republike Srpske bolja nego ranije, rekao je u Beogradu Mladen Ivanić.

02 Feb 2013

Mijenjanje izbora tužioca u Bosni i Hercegovini nije dobro, komentar je iz Visokog sudskog i tužilačkog vijeća na dogovor dvojice stranačkih lidera u državi, Zlatka Lagumdžije i Milorada Dodika. To je udar na državu, ocjena je iz opozicionih stranaka na sporazum čelnih ljudi SDP-a i SNSD-a. Prilog Borisa Gagića.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO