Snijeg zatvorio saobraćajnice u Crnoj Gori

Snijeg, koji je pao tokom noći i pada i dalje, znatno je otežao saobraćaj na sjeveru Crne Gore. Putni pravac Nikšić – Šavnik – Žabljak zatvoren je za saobraćaj, dok je put ka Plužinama i granici s Bosnom i Hercegovinom slabo prohodan.

Slično je i s putevima prema Pljevljima i Mojkovcu. Ekipe Crnagoraputa pokušavaju očistiti snijeg. Građani koji su se zatekli na ovim putevima kažu da su nadležne institucije morale bolje reagirati.

Vozače koji su se u utorak ujutro uputili ka Plužinama i Žabljaku zatekla je prava februarska zimska idila. No, ipak joj se nisu obradovali.

Zavijane kolone automobila, vozači koji stavljaju lance, mašine koje se bore s nanosima snijega – slike su na putevima na sjeveru Crne Gore.

Zaglavljeni u snijegu

Većina ih je zatvorena za kamione i šlepere, ali ne i za autobuse. Tako su mnogi prevoznici i putnici ostali zaglavljeni u snijegu.

Kada se automobil zaglavi u snijegu, svako se snalazi kako umije. Neki su imali lopate, neki su, kao ekipa Al Jazeere, morali gurati vozilo. No, ekipe Crnagoraputa kažu da čine sve kako bi očistili snijeg, ali da mećava to ne dopušta.

Zoran Đurović, radnik Crnagoraputa, kaže: “Jedna Amerika sa pola metra ima problem, a mi sa tri metra, ovdje i dva, onda možete zamisliti kako nam je.”

Od ostalih saobraćajnica prema sjeveru slabo su prohodne one ka Pljevljima i Mojkovcu. Opština Žabljak ostala je odsječena i bez struje.

“Snijeg koji uporno pada zatrpao je i saobraćajne znakove pored puta. Put ka Šavniku i Žabljaku zatvoren je i dalje za saobraćaj, a put ka Plužinama i granici sa Bosnom i Hercegovinom slabo prohodan. Kada će se situacija promijeniti ne zna se jer iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore i za sjutra najavljuju veće padavine”, izvještava reporterka Al Jazeere Milica Marinović.

Izvor: Al Jazeera