Miškovići saslušani zbog Luke Beograd

Miroslav Mišković (na slici) i njegov sin Marko slove za najbogatije državljane Srbije (EPA)

Vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković i njegov sin Marko, koji se nalaze u pritvoru zbog istrage u slučaju privatizacije putarskih preduzeća, saslušani su u utorak u svojstvu građana u vezi sa slučajem preuzimanja akcija Luke Beograd.

Branilac Marka Miškovića, advokat Nebojša Maraš, koji je prisustvovao saslušanju, rekao je Tanjugu da je njegov klijent saslušan u svojstvu građana u prostorijama Okružnog zatvora u Beogradu.

Zbog tajnosti istrage i predkrivičnog postupka, advokat nije želio komentirati iskaz svog branjenika, niti navoditi okolnosti na koje ga je propitivala policija.

Branilac Miroslava Miškovića, advokat Zdenko Tomanović, ranije u utorak rekao je da je saslušanje njegovog branjenika u toku.

Prije dvije sedmice u Upravi kriminalističke policije u svojstvu građanina je saslušan vlasnik Luke Beograd Milan Beko.

Provjera firmi na Kipru

Tim Specijalnog tužilaštva za organizirani kriminal otputovao je na Kipar, radi ispitivanja poslovanja i transakcija firmi u vlasništvu Miroslava i Marka Miškovića, piše beogradski Danas u svom izdanju od utorka.

Prema navodima tog lista, ovo je dio proširene tužilačke i finansijske istrage u kojoj, zbog pravila o tajnosti, u ovom trenutku nije moguće pouzdano otkriti pojedinosti, ali je moguće da se provjera dokumentacije odnosi i na novac narko-kartela Darka Šarića.

Kako prenosi Danas, prema nezvaničnim informacijama koje su u javnost procurile u novembru, Miškovićeva off-shore kompanija na Kipru Hemslade povezana je s novcem poteklim od narko-bosa Šarića, i to kao izvorom kredita za gradnju ekskluzivnog naselja.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije zatražilo je 6. februara od policije da pokrene istragu u slučaju Šarić.

Miškovići su u pritvoru zbog istrage u slučaju privatizacije putarskih preduzeća. Smješteni su u pritvorske jedinice Okružnog zatvora.

Otac i sin Miroslav i Marko Mišković slove za najbogatije državljane Srbije.

Izvor: Agencije