Jasenovac: Još bez odluke o kaznenoj prijavi

Ravnateljici i djelatnicima Spomen parka 1. prosinca došao je i prijeteći e-mail sa slikom metka i anonimnom porukom u kojoj ih se naziva izdajicama (EPA)

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) izvijestilo je da tužiteljstvo u Kutini još nije donijelo konačnu odluku o kaznenoj prijavi protiv predsjednika HČSP-a Josipa Miljka, koji je ravnateljici Spomen područja Jasenovac poslao neprimjerenu e-mail poruku, prenosi Hina. 

“Povodom zaprimljenih upita novinara nakon priopćenja Policijske uprave sisačko-moslavačke od 6. prosinca 2013. o dovršenom kriminalističkom istraživanju, Općinsko državno odvjetništvo u Kutini odgovara kako nije donijeta državnoodvjetnička odluka u predmetu povodom kaznene prijave vezano za hrvatskog državljanina i e-mail poslan ravnateljici Spomen područja Jasenovac”, izvijestilo je tužiteljstvo na službenoj internetskoj stranici.

Navode i da tužiteljstvo u Kutini ujedno nastavlja s “provođenjem izvida u predmetu povodom kaznene prijave radi utvrđenja identiteta pošiljatelja e-maila s priloženom fotografijom metka”.

‘Vi širite četničku propagandu’

Policija je ranije izvijestila da u Miljkovoj poruci nisu utvrđeni elementi kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Ta poruka koju je Nataša Jovičić na službeni e-mail Spomen područja Jasenovac dobila 1. prosinca napisana je pod naslovom “Vi širite četničku propagandu”.

“Takvi kao Vi su samo ostaci ostataka truleži na hrvatskom nacionalnom tkivu i osuđeni ste na izumiranje i ludilo u koje Vas vodi nezajažljiva i bolesna mržnja”, navodi se u e-mailu s Miljkovim potpisom i pozdravom “Za dom spremni”.

Ravnateljici i djelatnicima Spomen parka Jasenovac u nedjelju 1. prosinca došao je i prijeteći e-mail sa slikom metka i anonimnom porukom u kojoj ih se proziva kao antihrvate i izdajnike.

Izvor: Agencije