Ðukanović o Uniji, NATO-u i morskom dobru

Prema Poslovniku Skupštine Crne Gore, održavanje premijerskog sata je obaveza koja se mora ispuniti jednom u dva mjeseca (www.gov.me)
Prema Poslovniku Skupštine Crne Gore, održavanje premijerskog sata je obaveza koja se mora ispuniti jednom u dva mjeseca (www.gov.me)

Crnogorski premijer Milo Ðukanović odgovarat će u ponedjeljak na pitanja poslaničkih klubova, među kojima su i ona o putu te države ka Evropskoj uniji i NATO-u, kao i o tome šta je bilo sa njegovim obećanjem da će biti otvoreno 40.000 radnih mjesta.

Ðukanović će u okviru instituta Premijerski sat odgovarati na pitanje šefa poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Milutina Simović šta je u godini na izmaku urađeno na planu evropskih i integracija u NATO, kao i u oblasti finansijske konsolidacije, navodi Tanjug.

Predsjednik opozicione Socijalističke narodne partije Srđan Milić pitat će Ðukanovića šta je bilo sa obećanjem premijera da će se u Crnoj Gori zaposliti novih 40.000 radnika, kao i to da će minimalna plata biti 500 eura.

Verbalni duel

Pitanje predsjedniku Vlade postavit će i poslanik Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović, koga je Ðukanović na prethodnom Premijerskom satu tokom verbalnog duela nazvao bitangom.

Abazovića interesira koje aktivnosti će Vlada Crne Gore preduzeti u iskorištenosti prirodnih resursa Ulcinja.

Poslanik Socijaldemokratske partije Džavid Šabović pitat će premijera kada će Vlada odlučivati o Prijedlogu zakona o izmjeni teritorijalne organizacije, kojim bi se mjestu Gusinju vratio status opštine.

Morsko dobro u Ulcinju

Predstavnika Bošnjačke stranke Almera Kalača interesira šta će Vlada učiniti da riješi status studentima koji se školuju van granica Crne Gore, dok će Genci Nimanbegu ispred kluba albanskih partija pitati Ðukanovića da li će se primjenom novog Zakona o morskom dobru granica morskog dobra u Ulcinju promijeniti.

Pitanje Ðukanoviću jedino neće postaviti predstavnici najjače opozicione grupacije Demokratskog fronta, čiji poslanici selektivno bojkotiraju rad Parlamenta.

Prema Poslovniku Skupštine Crne Gore, održavanje Premijerskog sata je obaveza koja se mora ispuniti jednom u dva mjeseca u okviru redovnog zasjedanja Parlamenta, a Ðukanoviću će to biti osmi put da odgovara na pitanja poslanika od ponovnog izbora na funkciju šefa Vlade.

Premijerski sat počinje u 12:00 sati, saopćio je Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Izvor: Agencije


Više iz rubrike Balkan
POPULARNO