Bačena bomba na stan šefa barske policije

U pitanju je drugi napad na Radulovića u posljednjih pola godine (Al Jazeera)
U pitanju je drugi napad na Radulovića u posljednjih pola godine (Al Jazeera)

Nepoznati počinilac bacio je jutros u Podgorici bombu na stan načelnika barske policije Miloša Radulovića, u eksploziji niko nije povrijeđen, ali je pričinjena materijalna šteta.

Eksplozivna naprava, kako je saopćeno iz policije, bačena je u tri sata i 30 minuta na stan Radulovića u podgoričkom naselju Blok 9, prenosi Tanjug.

U trenutku napada u stanu se nalazila porodica Radulovića, između ostalih i djevojčice od tri i sedam godina, ali nije bilo povrijeđenih.

“Od dejstva eksplozije, izazvane najverovatnije aktiviranjem ručne bombe M75, nastala su oštećenja na ulaznim vratima i u hodniku stana Radulovića, kao i oštećenja na ulaznim vratima dva stana koji se nalaze na istom spratu“, saopćila je crnogorska policija.

Podgorički dnevnik Vijesti navodi da je kamera koja se nalazi u ulazu zgrade snimila dva lica sa kapuljačama, koji su oko tri sata iza ponoći ušli u zgradu i aktivirali bombu.

Policija je izvršila uviđaj i u toku je istraga o ovom napadu.

Počinioci nepoznati

Direktor Uprava policije Slavko Stojanović najoštrije je osudio, kako je naveo, kriminalni čin napada na načelnika Centra bezbjednosti Bar i njegovu porodicu.

“Svaki napad na policijskog službenika ujedno je i napad na Upravu policije Ministarstva unutrašnjih poslova, kao dijela bezbjednosnog sistema“, kazao je Stojanović.

On je, u izjavi za medije, istakao da će policija u intenzivnoj saradnji sa Tužilaštvom preduzeti sve potrebne zakonom propisane mjere i radnje u cilju potpunog rasvjetljavanja ovog napada.

U pitanju je drugi napad na Radulovića u posljednjih pola godine, pošto su za sada nepoznate osobe 2. juna bacile dinamit na njegov automobil ispred zgrade u kojoj živi u Podgorici.

Policija je tada saopćila kako sumnja da je za napad odgovorna jedna od kriminalnih grupa iz Bara, ali počinioci tog napada još nisu otkriveni.

U Podgorici se rano u ponedjeljak desio još jedan bombaški napad, a u tom prilikom oštećena su četiri automobila na parkingu u blizini Tuške pijace u glavnom gradu Crne Gore.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO