Pak: Nema podjela među naprednjacima

U SNS-u tvrde da nema podjele na 'Tomine i Vučićeve ljude' i nesporazuma sa Dačićem (AP)
U SNS-u tvrde da nema podjele na 'Tomine i Vučićeve ljude' i nesporazuma sa Dačićem (AP)

Savjetnica predsjednika Srbije Stanislava Pak izjavila je kako ne postoji sukob između predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i predsjednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića, kao i to da će Nikolić donijeti odluku hoće li njegov savjetnik Oliver Antić ostati na toj poziciji poslije ostavke u stranci.

Antić je sinoć podnio ostavku na sve stranačke funkcije i na mjesto Nikolićevog savjetnika, te odlučio izaći iz stranke.

„Nema podele na ‘Tomine i Vučićeve ljude’, već na one koji rade i hoće da donesu promene Srbiji i na one koje finansiraju tajkuni i koji hoće da je razore“, rekla je Pak gostujući na televiziji B92, te navela da su „Vučić i Nikolić napravili stranku kao ideju i koncept dobre i prosperitetne Srbije, a koju danas razvijaju kao predsednik države i predsednik stranke“.

Govoreći o Antiću, Pak je rekla kako je on i dalje savjetnik predsjednika i da će Nikolić u razgovoru sa Antićem donijeti pravu odluku.

‘Greška bez loše namjere’

„Da li će Antić ostati savetnik zavisi od predsednika i ne sumnjam da će on doneti najbolju odluku, kao i uvek do sad“, dodala je Pak.

Ocijenila je i kako je Antić pokazao izuzetnu odgovornost ostavkom u SNS-u, jer je, kako je navela, napravio grešku bez loše namjere, zato što ga je obmanuo hrvatski novinar Domagoj Margetić. 

„Najavljena je konferencija na kojoj je trebalo da budu predstavljeni dokazi u slučaju Mobtel, a desilo se da je eskalirano nešto sasvim drugo – optuženi su savetnici Aleksandra Vučića i stvar je dobila drugačiju dimenziju“, rekla je Pak, te dodala kako je Nikolić znao da će ta konferencija biti održana, ali kako nije očekivao da će eskalirati u potpuno drugom pravcu.

„Ljudski je grešiti, božanski je opraštati“, rekla je Pak.

Komentarisala je i odnose između predsjednika i premijera Srbije, rekavši kako ne postoji nikakav nesporazum između Vlade i Predsjedništva, niti bilo kakav „šum na vezama“, uz napomenu da se sve značajne odluke donose u koordinaciji.

Smjene lokalnih čelnika

Predsjedništvo SNS-a, jedne od članica vladajuće koalicije u Srbiji, odlučilo se sinoć na smjenu gradonačelnika Užica i Kraljeva, smjenu pet direktora velikih javnih preduzeća koje imenuje Vlada, izlazak iz vlasti u 10 opština i smjenu najmanje 100 svojih funkcionera i direktora na lokalnom nivou.

Prethodno je ostavku na sve stranačke funkcije i članstvo u SNS-u podnio i član stranačkog predsjedništva, ujedno i savjetnik predjsednika Srbije Oliver Antić.

Ostavku je uručio predsjedniku stranke Aleksandru Vučiću, a za nekoliko dana najavljeno je i obrazloženje takve odluke. Antićeva ostavka je prihvaćena.

Međusobna vrijeđanja

Iz SNS-a je najavljeno i to kako će, početkom naredne godine, stranka donijeti stav o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, potvrdio je potpredsjednik stranke Nebojša Stefanović.

Još je dodao kako je, bez rasprave i reagovanja, a na izričit poziv predsjednika stranke, „prošao i ispad“ člana Predsjedništva Vladimira Cvijana, koji je napustio sinoćnju sjednicu prije kraja.

U vrijeme sjednice Cvijan je na svom Twitter nalogu napisao da ga je Vučić napao i izvrijeđao, no Stefanović tvrdi da se dogodilo upravo obrnuto i da je Cvijan, napuštajući dvoranu, uputio psovke predsjedniku stranke, te da je Vučić pozvao prisutne da ne reaguju.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO