Mirela Holy na čelu stranke ORaH

Stranka će razvijati ekološko-biološko-organsku poljoprivredu, ekološki turizam, zelenu gradnju i obnovljive izvore energije (Anadolija)
Stranka će razvijati ekološko-biološko-organsku poljoprivredu, ekološki turizam, zelenu gradnju i obnovljive izvore energije (Anadolija)

Održana je osnivačka skupština Održivog razvoja Hrvatske (ORaH), nove stranke na hrvatskoj političkoj sceni, čija je predsjednica Mirela Holy, bivša SDP-ova ministrica okoliša. ORaH je 140. registrirana stranka u Republici Hrvatskoj, javio je dopisnik Agencije Anadolija.

U ispunjenoj dvorani Novinarskog doma usvojeni su program i statut stranke, izabrano je vodstvo, a za predsjednicu ORaH-a izabrana je Mirela Holy, saborska zastupnica, koja je predstavila program i statut stranke.

Holy je naglasila kako program stranke počiva na politici održivog razvoja, što podrazumijeva osmišljavanje finansijskih, gospodarskih i socijalnih strategija društvenog razvoja, usklađenih sa zdravim okolišnim strategijama.

Regionalni razvoj

Stranka će razvijati ekološko-biološko-organsku poljoprivredu, ekološki turizam, zelenu gradnju i obnovljive izvore energije.

„Poštivanje ljudskih prava nema alternativu“, kazala je Holy i dodala kako će se ORaH boriti za ujednačen regionalni razvoj države, njegovati obitelj i poticati natalitet.

„Naš je strateški cilj da se do parlamentarnih izbora, koji bi se trebali održati za dvije godine, izgradi treća po snazi parlamentarna stranka, a potom da radimo na izgradnji ORaH-a kao najsnažnije političke opcije u Hrvatskoj“, poručila je Mirela Holy.

Na osnivačkoj skupštini je rečeno da će u svim stranačkim tijelima biti jednak broj muškaraca i žena, koji će se u tijela stranke birati putem zasebnih muških i ženskih lista.

ORaH će voditi brigu o tri stupa održivog razvoja: o socijalno-pravnoj, okolišnoj i ekonomskoj komponenti društvenoga života.

Mirela Holy je dala ostavku s mjesta SDP-ove ministrice okoliša nedugo nakon parlamentarnih izbora, zbog afere u kojoj je, kako je navedeno, pokušala utjecati na očuvanje radnog mjesta svoje poznanice.

Usljed trajnih neslaganja s vodstvom SDP-a, Holy je potom istupila iz stranke, a trenutno je saborska zastupnica.

Izvor: Agencije


Povezane

Gošća Al Jazeere u Zagrebu bila je Mirela Holy, saborska zastupnica SDP-a, te bivša ministrica zaštite okoliša. Ona je govorila o rješenju problema odlagališta otpada Jakuševac i krivcima za ovakvo stanje.

Mirela Holy podnijela je krivičnu prijavu zbog povrede zaštite privatnosti državnom tužilaštvu i policiji. Bivša hrvatska ministrica zaštite okoliša sumnja kako joj je neko prisluškivao telefon i neovlašteno nadzirao elektronsku poštu. Ostavku je dala nakon što je u javnost procurio e-mail poslat šefu uprave Hrvatskih željeznica u kojem se založila za spas radnog mjesta supruge […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO