Turski avion prinudno sletio u Beograd

Prinudno slijetanje dogodilo se na letu iz Istanbula za Amsterdam (EPA)

Avion Turkish Airlinesa prinudno je sletio na Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu zbog putnika koji je doživio srčani napad i koji je hitno zbrinut u Kliničkom centru Srbije.

Dogodilo se to na letu iz Istanbula za Amsterdam, a avion je morao prinudno sletjeti u Beograd u popodnevnim satima.

“Nakon što je putnik hitno medicinski zbrinut,  avion je nastavio let za Amsterdam”, potvrdio je Ozgur Baran, šef predstavništva Turkish Airlinesa’ u Beogradu.

Dva-tri dana oporavka

Iz turskog Veleposlanstva u Beogradu rekli su kako je putnik zbog kojeg je avion sletio 74-godišnji Hamit Bilgin iz Trabzona, koji je za Amsterdam putovao zbog operacije gangrene.

“Putnik koji je imao ozbiljnih zdravstvenih problema je prebačen u Klinički centar Srbije i s njim je jedan njegov prijatelj. Nalazi se u Urgentnom centru i Veleposlanstvo radi na tome da bude prebačen za Amsterdam, gdje treba biti operiran”, priopćila je Barcin Oruc, turska konzulica u Beogradu.

Još je dodala kako hospitalizirani putnik neće najmanje dva do tri dana moći nastaviti put za Amasterdam te obećala kako će Veleposlanstvo Turske u Beogradu biti u stalnom kontaktu s liječnicima Kliničkog centra Srbije.

Izvor: Agencije