SNS: DS omalovažava Nikolićev trud

SNS tvrdi da su u pitanju "jadni" pokušaji omalovažavanja Nikolića (Reuters)

Srpska napredna stranka (SNS) optužila je u nedjelju Demokratsku stranku (DS) da pokušava “uniziti” rejting predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

“Ako DS misli da su susreti predsednika Nikolića sa kancelarkom Angelom Merkel, premijerom Portugalije i nizom predsednika latinoameričkih zemalja nebitni za Srbiju, to samo govori o politici DS-a, o njihovoj ostrašćenosti i nemogućnosti da se pomire sa tim da Boris Tadić više nije predsednik Srbije, da su izgubili izbore, a da Nikolić odlično radi svoj posao”, navedeno je u saopćenju SNS-a.

Iz DS-a je ranije saopćeno da tokom mandata Tadića nije bilo kršenja zakona, neracionalnih i luksuznih izdataka, da očekuje da će se i predsjednik Nikolić pridržavati tih standarda i da “neće ići na izlišna i skupa putovanja kao što je samit Latinske Amerike i Evropske unije u Čileu”.

‘Jadni’ pokušaji

U odgovoru na novo saopćenje DS-a SNS navodi da su u pitanju “jadni” pokušaji demokrata da uvjere javnost u nešto što ni sami ne vjeruju – da je smanjen obim međunarodne saradnje Srbije od kada je Nikolić njen predsjednik.

“Verujemo da od svoje samozaljubljenosti Tadić i funkcioneri DS-a nisu stigli da obrate mnogo pažnje na mišljenje stranih zvaničnika o politici koju Srbija treba da vodi u interesu svog naroda, što je dovelo do katastrofalnih posledica i nezapamćenog rasta nezaposlenosti, korupcije i kriminala”, ukazali su naprednjaci.

Oni su pozvali DS da pročita kako se kancelarka Merkel prilikom susreta sa Nikolićem pohvalno izrazila o radu administracije novog predsjednika Srbije.

Nikolić je, dodaju naprednjaci, uložio mnogo vremena i truda kako bi ubijedio lidere mnogih zemalja u svijetu da Srbija više ne želi biti zemlja bezakonja, korupcije i kriminala, a “u kakvu su je pretvorili pripadnici bivšeg režima DS-a”.

SNS navodi i to da zbog toga ne čudi “tvrdoglava rešenost” DS-a da “omalovaži” sav trud predsjednika Nikolića i njegovog kabineta.

Izvor: Agencije