Eksplozija u Zagrebu, nema povrijeđenih

Mala eksplozivna naprava je postavljena sa sjeverne strane spomenika Jelačiću (Anadolija)
Mala eksplozivna naprava je postavljena sa sjeverne strane spomenika Jelačiću (Anadolija)

Na centralnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića u noći sa utorka na srijedu oko 2:30 je odjeknula eksplozija.

Nema povrijeđenih ni materijalne štete, a policija i državno Tužilaštvo vrše uviđaj. Dio Trga je ograđen, a tramvajski saobraćaj se odvija redovno.

Za sada se zna da se radi o maloj eksplozivnoj napravi, koja je postavljena sa sjeverne strane spomenika Jelačiću.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o jačem pirotehničkom sredstvu, pa se pretpostavlja da se radi o neslanoj šali, prenosi Tanjug. 

Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba izvijestio je da je oštećena samo jedna ploča kojom je popločan Trg.

Prema iskazu svjedoka, čuvara u osiguravajućem društvu, čula se jaka eksplozija, a kad je pogledao kroz prozor nije bilo ljudi, osim dva čuvara koji su čuvali veliku šatru ugostiteljskog objekta na trgu.

Ovo je treća noćna eksplozija u Zagrebu u posljednjih pola mjeseca.

Prva se desila 9. januara na željezničkoj pruzi kod stanice Podsused u zapadnom kvartu grada, a druga na autobuskoj stanici u susjednom kvartu Stenjevec.

Materijalna šteta je mala, a u drugoj eksploziji povrijeđen je 53-godišnji Vojislav Blažević, koji je i jedina žrtva tih eksplozija. On je pritvoren kao osumnjičeni za postavljanje tih eksploziva.

Izvor: Agencije


Povezane

Čelni ljudi zagrebačke policije održali su konferenciju za novinare u nedjelju povodom nedavnih eksplozija u glavnom gradu Zagreba. Saopćeno kako je jedan hrvatski državljanin osumnjičen za ove detonacije i on se trenutno nalazi u bolnici, pod prismotrom policije.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO