Agim Ceku prešao u Thacijevu stranku

Glasanju o setu zakona u Skupštini Kosova nisu prisustvovali poslanici srpske nacionalnosti (koha.net)

Predsjednik Socijaldemokratske partije Kosova (PSD), Agim Ceku podnio je ostavku na tu funkciju zbog prelaska u članstvo Demokratske partije Kosova (PDK), saopćeno je iz PSD-a.

“Predsjedništvo stranke je danas izrazilo iznenađenje ovom odlukom ali je prihvatilo ostavku Cekua i najavilo da će vrlo brzo održati sastanak predsjedništva na kojem će se odlučiti o načinu izbora novog predsjednika”, navedeno je u saopćenju ove partije.

Prištinski mediji su ovih dana najavljivali da će Ceku napustiti čelnu funkciju u stranci i preći u PDK Hashima Thacija.

Ceku, koji je i ministar Sigurnosne snage Kosova je nakon odlaska sa funkcije premijera Kosova, krajem 2007. godine preuzeo PSD Kosova, podsjeća agencija Tanjug.

Na posljednjim parlamentarnim izborima SDP je bila dio koalicije sa Alijansom novo Kosovom Behgjeta Pacollija koja je dio vladajuće koalicije na Kosovu i kao kandidat te koalicije Ceku je izabran za ministra Sigurnosne snage Kosova.

Izvor: Agencije


Povezane

Aktuelni kosovski šef Vlade nije naveo razloge iza odluke, mada uvjeren da će njegova stranka pobijediti na izborima 2014. godine.

Published On 30 Dec 2012
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO