Zagreb: Mjesec dana pritvora za bombaša

U eksploziji nije bilo ozlijeđenih, a osim pruge i lokomotive teretnog voza oštećeno je i nekoliko vozila (Al Jazeera)
U eksploziji nije bilo ozlijeđenih, a osim pruge i lokomotive teretnog voza oštećeno je i nekoliko vozila (Al Jazeera)

Osumnjičeni za prošlonedjeljno podmetanje dvije eksplozije u Zagrebu Vojislav Blažević (54) nastavio se braniti šutnjom pa još nisu poznati njegovi motivi, a zbog opasnosti od bijega, ometanja istrage i ponavljanja kaznenog djela, određen mu je jednomjesečni istražni zatvor.

Blažević nije želio odgovarati na pitanja državnih odvjetnika koji su ga došli ispitati u bolnicu Sestara milosrdnica, gdje je smješten zbog lakših ozljeda u drugoj eksploziji na autobuskoj stanici u Stenjevcu u petak nakon ponoći, javlja agencija Hina.

Povrede kože i potkožnog tkiva po licu i ekstremitetima pacijenta, kao i lakša povreda oka, koje su posljedica ranjavanja nakon eksplozije, sanirane su, istakli su u bolnici gdje su mu već potpisali otpusno pismo.

Nakon što mu je određen jednomjesečni istražni zatvor, bit će prebačen prvo u zatvor Remetinec na jugu Zagreba, a onda, ako se potvrdi loše zdravstveno stanje, u bolnicu za lica lišena slobode u kvartu Dubrava na istoku grada.

Njegov odvjetnik izjavio je novinarima da Blažević štrajka glađu, odbija hranu i vodu, pa je primio infuziju.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić rekao je kako istraga nije završena, jer nije utvrđen motiv niti je li još neko učestvovao u postavljanju i aktiviranju eksplozivnih naprava.

Dvije eksplozije

Blaževića se tereti za krivično djelo dovođenja u opasnost života i imovine, za šta je predviđena kazna do pet godina zatvora, a tokom istrage vidjet će se da li se osumnjičenog terete za neko drugo krivično djelo.

Vojislav Blažević je pod sumnjom da je uzrokovao dvije eksplozije u zapadnom dijelu Zagreba.

Prva eksplozija dogodila se na pruzi kod željezničke stanice u kvartu Podsused na zapadu Zagreba 9. januara pred jutro.

Ozlijeđenih nije bilo, a osim pruge i lokomotive teretnog voza, lakše je oštećeno i nekoliko vozila i razbijeno nekoliko stakala na obližnjim kućama.

Druga eksplozija desila se u noći s četvrtka na petak nešto iza ponoći, na autobusnoj stanici na raskrižju Aleje Bologne i Gospodske ulice, u kojoj je Blažević lakše povrijeđen.

Napadi su rezultirali i s više lažnih dojava o bombama, pa je morala intervenirati policija koja je ustanovila da opasnosti nije bilo.

Izvor: Agencije


Povezane

Druga eksplozija u dva dana u glavnom gradu Hrvatske. U zapadnom dijelu, na Aleji grada Bologne, došlo je do snažne eksplozije nekoliko minuta poslije ponoći. Jedan osoba je povrijeđena. Prije dva dana eksplodirala je naprava i na željezničkoj pruzi u Zagrebu. Policija bi upravo u ovim trenucima trebala saopćiti više detalja na konferenciji za novinare. Prilog […]

Čelni ljudi zagrebačke policije održali su konferenciju za novinare u nedjelju povodom nedavnih eksplozija u glavnom gradu Zagreba. Saopćeno kako je jedan hrvatski državljanin osumnjičen za ove detonacije i on se trenutno nalazi u bolnici, pod prismotrom policije.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO