Tijela četverice mladića nađena u Paraćinu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u četvrtak da prve indicije ukazuju da su četvorica mladića čija su tijela pronađena u selu Svojnovo kod Paraćina otrovana gasovima prilikom korištenja roštiljla, što se tragično završilo.

Napominjući da je istraga još u toku, Dačić je tokom obilaska radova na izgradnji mosta Zemun – Borča, novinarim rekao da su prema izjavama roditelja mladići otišli na roštilj i da u prvim izvještajima nema nikakvih tragova da im je nasilno oduzet život.

Istražni sudija višeg suda u Jagodini Zoran Petrović kazao je da su tijela mladića poslana na obdukcija, te da će se najvjerovatnije u petak znati uzrok njihove smrti.

“Mora da se vodi računa, jer dosta ima porodičnih nesreća, ubistava i samoubistava u porodici, što je manir koji nam često dolazi sa Zapada”, dodao je Dačić.

Tijela pronašao otac

Policija je u četvrtak ujutro oko 8.30 sati u jednoj kući u ataru sela Svojnovo, opština Paraćin, zatekla beživotna tijela četverice mladića, starih između 17 i 20 godina, izjavila je Tanjugu portparol Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić.

Cvetić nije mogla kazati druge detalje, a uviđaj je u toku, prenosi Fena.

Prema nezvaničnim informacijama, mladiće je ujutro našao otac jednog od njih.

U njegovu vikendicu, smještenu oko 100 metara iznad sela, mladići su otišli u srijedu navečer na roštilj.

Dvojica od stradalih mladića su u Svojnovo došli kako bi novogodišnje i božićne praznike proveli s porodicama.

Prema informacijama, jedan od njih je učio za sveštenika, a drugi je pohađao birotehničku školu. Ostali mladići su se školovali u Paraćinu.

Selo u šoku

Jedna od opcija je da su se mladići ugušili jer je dimnjak bio zapušen, a po drugoj teoriji do tragedije je došlo jer su se otrovali zbog curenja plinske boce.

Mještani Svojnova kažu da svi stradali mladići potiču iz mirnih, domaćinskih kuća i da je isključena mogućnost da je riječ o bilo kakvoj sekti ili sumnjivom ponašanju.

Dva mladića su bila u krevetu, a dva za stolom, u vikendici koja pripada porodici Atanasković, izjavio je Tanjugu jedan mještanin sela Svojnovo.

Prema mišljenju mještana, mladići su se vjerovatno otrovali ugljen monoksidom koji je izlazio iz agregata za proizvodnju struje na naftu. Aparat je smješten u susjednoj prostoriji, odakle je dim ulazio u prostoriju gdje su bili mladići, jer “vrata ne dihtuju dobro”.

Selo je u šoku zbog nezapamćene tragedije.

Izvor: Agencije