Stevović za bolji status Crnogoraca u Srbiji

Crnogorska partija će tražiti razgovor sa premijerom Ivicom Dačićem o položaju u Srbiji (Arhiva)
Crnogorska partija će tražiti razgovor sa premijerom Ivicom Dačićem o položaju u Srbiji (Arhiva)

Predsjednik Crnogorske partije u Srbiji (CP) Nenad Stevović izjavio je u nedjelju da će tražiti sastanak sa rukovodstvom srpske vlade, kako bi razgovarali o poboljšanju položaja crnogorske zajednice u toj državi. 

“Crnogorska partija će krajem septembra, nakon Glavnog odbora, uputiti premijeru Ivici Dačiću zahtjev za prijem, gdje ćemo tražiti odgovore na otvorena pitanja koja se tiču crnogorske zajednice u Srbiji”, kazao je on. 

Stevović je, u izjavi za portal CDM, kazao da je zadatak CP, bez obzira na to ko je na vlasti u Srbiji, uvijek isti – a to je “da se borimo za ostvarivanje svih Ustavom i zakonima garantovanih prava za crnogorsku zajednicu u Srbiji.

Otvorenije i hrabrije

On je najavio da će CP, čije je sjedište u Novom Sadu, tražiti da u opštinama Vrbas i Kula crnogorski jezik bude u službenoj upotrebi, kao što je to slučaj sa opštinom Mali Iđoš. 

Stevović je izrazio očekivanje da će i vlada Crne Gore ubuduće otvorenije i hrabrije podržavati CP i Udruženju Crnogoraca Srbije “Krstaš”, kao i sve ostale organizacijama koje se bave zaštitom crnogorske zajednice u Srbiji. 

“Bez podrške zvanične Crne Gore mnogo teže ćemo realizovati zacrtane ciljeve”, naveo je Stevović.

Izvor: Agencije


Više iz rubrike Balkan
POPULARNO