Zapaljeno vozilo službenika kosovske Vlade

Kosovska Mitrovica: Ovo treći slučaj paljenja automobila Srbima, radnicima uposlenim u toj kancelariji (EPA)
Kosovska Mitrovica: Ovo treći slučaj paljenja automobila Srbima, radnicima uposlenim u toj kancelariji (EPA)

Nepoznati počinioci zapalili su automobil čiji je vlasnik Srbin, radnik Administrativne kancelarije Vlade Kosova u Kosovskoj Mitrovici.

Direktorica te kancelarije Adrijana Hodžić najoštrije je osudila incident koji se dogodio oko ponoći u Kosovskoj Mitrovici, istakavši da ovo još jednom pokazuje odsustvo vladavine prava na sjeveru Kosova.

Hodžića je u izjavi Tanjugu potvrdila da je putnički automobil zapaljen u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice bio vlasništvo službenika Administrativne kancelarije.

Ona je istakla da je ovo treći slučaj paljenja automobila Srbima, radnicima uposlenim u toj kancelariji.

Hodžićeva je zatražila od Eulexa i Kosovske policije da istraže slučaj i da vinovnike tog incidenta izvedu pred lice pravde.

“Napad na imovinu ljudi koji možda samo drugačije razmišljaju ne može biti povod za ovakav obračun sa neistomišljenicima. Ovo je potvrda da na sjeveru Kosova postoji odsustvo vladavine prava,” rekla je Hodžićeva.

Administrativna kancelarija kosovske Vlade otvorena je prije nekoliko meseci u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i pored protivljenja političkih predstavnika Srba iz ovog dijela Kosova.

U toj kancelariji zaposleno je više od 50 službenika.

Izvor: Agencije
 


Povezane

Lokalni izbori na Kosovu moraju biti održani jer bi u suprotnom Srbija implicitno priznala nezavisnost Kosova, zaključeno je na sjednici srbijanskog skupštinskog odbora za Kosovo u petak. Kako je iz Beograda izvijestila reporterka Al Jazeere Anne Marie Ćurčić, sjednici odbora u petak nije prisustvovao niko od pozvanih zvaničnih vlasti, što je izazvalo brojne kritike članova […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO