U Beogradu otvoren 46. Bitef

Selektori su i ove godine bili umjetnički direktor Jovan Ćirilov i rediteljka Anja Suša (bitef.rs)

Italijanski reditelj Romeo Castelluci proglasio je u srijedu navečer otvorenim 46. Bitef, u prepunoj velikoj dvorani “Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) u Beogradu.

Zatim je, kao prva u glavnom programu, nastupila njegova trupa “Socìetas Raffaello Sanzio” iz Cesene s predstavom “Pastorov crni veo”.

Do 22. septembra u konkurenciji za nagrade u više pozorišnih sala i u drugim prostorima učestvovat će 13 predstava iz osam zemalja.

Selektori su i ove godine bili umjetnički direktor Jovan Ćirilov i rediteljka Anja Suša.

Gran pri “Mira Trailović” i Specijalnu nagradu dodijelit će međunarodni žiri, čiji je predsjednik Goran Injac, a članovi Jean-Pierre Thibaudat, Elizabeth Shack, Ðurđa Tešić i Maja Mirković.

Bitef se održava pod sloganom “Izlet u istinu”.

Pored takmičarskog, ponudit će i niz pratećih programa – “Bitef na filmu”, “Bitef polifonija”, “Beograd na drugi pogled”…

Izvor: Agencije


Povezane

Beograđani će saznati kako je živio pračovjek, kolike su šanse da se zaradi na kocki te kakve iluzije može proizvesti ljudski mozak.

Published On 02 Dec 2011

U nedjelju je završna večer 13. Exita, jednog od najpopularnijih regionalnih muzičkih festivala, koji se održava na prostoru Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu. Od svojih korijena koji su imali snažan politički kontekst, Exit je izrastao u festival velikog renomea u svijetu mladih širom Evrope koji okuplja najznačajnija svjetska muzička imena i koji, istovremeno, promovira važne […]

Published On 15 Jul 2012
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO