EULEX uhapsio tri osobe u Prištini

Sami Hamiti je izuzetno utjecajna ličnost u Demokratskom savezu Kosova (eulex-kosovo.eu)

Predsjedavajući Skupštine općine (SO) Priština Sami Hamiti uhapšen je u srijedu od strane EULEX-a, pod sumnjom da je izvršio krivično djelo ucjene i primanja mita, javio je dnevnik prištinski dnevnik Koha u svom elektronskom izdanju.

EULEX je izdao saopćenje o ovom događaju, ne navodeći imena uhapšenih.

List navodi da su, zajedno s Hamitijem, uhapšeni i biznismen Agim Ademi, potpredsjednik Kosovske nogometne federacije i graditelj stanova, kao i drugi biznismen Muharrem Rama.

“Tokom jedne operacije EULEX-a policija je danas uhapsila tri lica, među kojima je i jedan visoki zvaničnik SO Priština. Osumnjičeni su uhapšeni na osnovu ovlaštenja sudije prethodnog postupka i osumnjičeni su za ucjene i primanje mita i druga djela koja su povezana s korupcijom. Istragu o slučaju vodi zajednička ekipa EULEX-ovih i domaćih tužilaca”, navodi se u saopćenju EULEX-a.

SO Priština nije komentirala ovaj događaj, a glasnogovornik Asdren Osaj rekao je Kosovskoj TV da nije poznato da je prvi čovjek gradske skupštine uhapšen.

Hamiti je izuzetno utjecajna ličnost u Demokratskom savezu Kosova (DSK) i član je Glavnog odbora stranke koju predvodi gradonačelnik Prištine Isa Mustafa.

Izvor: Agencije