Agrobanka: Priveden direktor firme Luton

Pritvor do 30 dana određen je za pet osumnjičenih (Al Jazeera)

Kriminalistička policija Srbije je u utorak poslije podne privela Miloša Markovića, koji je posljednji na listi vezano za slučaj Habitfarma i Agrobanke, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Marković je direktor firme Luton iz sistema Habitfarm i direktno je sproveden do Tužilaštva za organizovani kriminal, gdje će biti saslušan.

U posljednjih sedam dana 13 osoba je privedeno i saslušano zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom odobravanja i uzimanja kredita Agrobanke.

Uprava kriminalističke policije privela je ranije u utorak i dvojicu vještaka iz Beograda, koji se sumnjiče za davanje lažnih procjena u aferi Agrobanka.

Privedeni su procjenitelji Stojan Stojanov i Zvezdan Damjanović, koji su vršili procjenu objekata pod hipotekom u slučaju Agrobanke i Habitfarma.

Ukupno 19 osumnjičenih

Kasnije tokom dana Stojanovu i Damjanoviću određen je policijski pritvor od 48 sati, u kom roku će biti privedeni u Tužilaštvo za organizovani krminal.

Istraga je u ponedjeljak proširena na ukupno 19 osumnjičenih za tu aferu, čiji je rasplet počeo 8. augusta hapšenjem i pritvaranjem devet osumnjičenih, među kojima su nekadašnji predsjednik Izvršnog odbora Agrobanke Dušan Antonić i njegov sin Milan.

Radi se o licima koja su bila korisnici bankarskih kredita u Agrobanci, a visina njihovih neizmirenih obaveza prema Agrobanci je više od 45 miliona eura.

Pod istragom je i vlasnik Habitfarma Radoslav Sekulić, koji se nalazi u pritvoru.

Ta preduzeća su kao povezana lica bila korisnici kredita i bankarskih garancija kod Agrobanke, nad nekima je pokrenut stečajni postupak, dok su neka već likvidirana.

Petero u kućnom pritvoru

Naredbom o proširenju istrage obuhvaćeni su odgovorni u Agrobanci: Dušan Antonić, Slavoljub Korićanac, Bojan Zarić, Boban Labović i Vegab Papić.

Istraga je proširena i na Radoslava Sekulića, Dragomira Jovanovića, Duška Sekulića, Borku Filipović, Nenada Maričića, Snežanu Paunović, Dragovana Milinkovića, Milana Stefanovića, Duška Šunjevarića i Bratislava Mihajlovića, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Pritvor do 30 dana određen je za pet osumnjičenih, dok će pet osumnjičenih biti u kućnom pritvoru.

Na prijedlog tužilaštva, sudija je odredio pritvor do 30 dana Radoslavu Sekuliću i njegovom sinu Dušku Sekuliću, zatim Dragomiru Jovanoviću, Borki Filipović i Milanu Stefanoviću.

Nenadu Maričiću, Bratislavu Mihajloviću, Dušku Šunjevariću, Dragovanu Milinkoviću i Snežani Paunović sudija je odredio mjeru zabrane napuštanja stana, odnosno kućni pritvor.

Izvor: Agencije