Zahtjev za istragu o pogibiji kadeta

Dvoje kadeta Vojske Srbije poginulo je na vježbi 18. juna na poligonu Pasuljanske livade
Dvoje kadeta Vojske Srbije poginulo je na vježbi 18. juna na poligonu Pasuljanske livade

Više javno tužilaštvo u Jagodini podnijelo je zahtjev za provođenje istrage protiv majora i četiri kadeta zbog pogibije dvoje kadeta Vojske Srbije (VS) na vježbi 18. juna na poligonu Pasuljanske livade, javila je Radio-televizija Srbije (RTS).

Zahtjev je podnesen protiv majora Vinka Žnidaršiča, saradnika u nastavi na katedri taktike na Vojnoj akademiji, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepreduzimanje mjera za obezbjeđenje vojne jedinice.

Kadeti se sumnjiče za teško krivično djelo nepreduzimanja mjera za obezbjeđenje vojne jedinice.

Zahtjev za provođenje istrage podnesen je protiv kadeta 133. klase završne godine Vojne akademije Milana Karišika, Nikole Garabiljevića, Mladena Milosavljevića i Stefana Milosavljevića.

Žnidaršič je vodio vježbu na poligonu Pasuljanske livade 18. juna, kada je poginulo dvoje kadeta, a sedmero ranjeno.

Nesreća se dogodila prilikom eksplozije zaostale granate tokom priprema za vježbu “Diplomac 2012”, koju je pronašao jedan od kadeta.

Tom prilikom poginuli su kadeti Milina Miletić (23) iz Gornjeg Milanovca i Filip Milojević (24) iz sela Gornja Trnava kod Topole.

Izvor: Agencije


Povezane

Kadet i kadetkinja Vojske Srbije poginuli su u ponedjeljak ujutro na poligonu Pasuljanske livade blizu Ćuprije u eksploziji zaostale granate. Još sedmoro kadeta je povrijeđeno, od čega dvoje teško. Zbog tragedije suspendovano je nekoliko oficira Vojske Srbije.  Priču donosi Đorđe Kostić.

Milina Miletić i Filip Milojević poginuli, a još sedam kadeta povrijeđeno prilikom eksplozije zaostale granate na poligonu kod Ćuprije.

18 Jun 2012
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO