Troje mrtvih na reliju u Srbiji

Povrijeđeni sedamnaestogodišnjak zbrinut je na odjeljenju dječje hirurgije i nalazi se van životne opasnosti (Wikipedia)

Na brdskoj utrci Tara 2012. u Srbiji poginula su tri gledaoca, a jedan je povrijeđen kada je vozač izgubio kontrolu nad autom i uletio u publiku.

Jovana Trišić (27) koja je bila povrijeđena, preminula je nakon što je odvedena u Urgentni centar u Beogradu.

Kako je rekao glasnogovornik Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović, Trišić je sa teškim tjelesnim povredama unutrašnjih organa i glave dovezena u Urgentni centar, gdje je preminula, iako su doktori učinili sve da je spasu.

Prethodno je i Dragiša Jakovljević preminuo u užičkoj bolnici nakon hirurške intervencije, a Nikola Trišić na putu u bolnicu u Užicu poslije udesa na trci.

Kako je za agenciju Tanjug ranije rekla dežurni anesteziolog u bolnici u Užicama dr. Jelena Raković-Radivojević, sin nastradalog Jakovljevića, Stefan Jakovljević (17), zbrinut je na odjeljenju dječje hirurgije i nalazi se van životne opasnosti.

Sigurnosne mjere

Na međunarodnoj utrci u Bajinoj Bašti, koja je kasnije prekinuta, došlo je do nesreće nakon što je vozač Branimir Simić iz Bosne i Hercegovine izgubio kontrolu nad vozilom Mitsubishi Lancer i uletio među gledaoce.

Na utrci je nastupilo 50-tak vozača, a predstavnici auto-kluba “Balkan”, organizatora utrke, izjavili su kako su poduzeli sve sigurnosne mjere.

Policija je večeras privela na saslušanje u Bajinoj Bašti tri osobe zbog nesreće.

Kako je Tanjugu rekla načelnica policijske uprave u Užicu Dragica Jevtović, policija je privela direktora trke, pomoćnika za bezbjednost i predsjednika sportske komisije, zbog neadekvatnog obezbjeđenja trke i prisustva publike na nebezbjednim mjestima, ne navodeći imena privedenih.

Jevtović je kazala da će više detalja biti poznato sutra, kada će medijima biti proslijeđeno saopštenje.

Izvor: Agencije