Ugašeni požari u dijelovima Dalmacije

Prilikom gašenja požara korišteni avioni kanaderi (EPA)
Prilikom gašenja požara korišteni avioni kanaderi (EPA)

Ugašen je požar na otvorenom prostoru na području Kistanja u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Ugašeno je devet hektara trave, niskog raslinja, hrastove i borove šume. U gašenju su učestvovala dva protivpožarna aviona Air Tractor i zemaljske vatrogasne jedinice s ukupno 19 vatrogasaca i šest vatrogasnih vozila.

Ugašen je i požar na otvorenom prostoru kod Dugobaba u Splitsko-dalmatinskoj županiji. U gašenju požara učestvovala su dva protupožarna aviona kanadera, helikopter sa uređajem za gašenje i županijske vatrogasne snage sa ukupno 35 vatrogasaca i devet vatrogasnih vozila.

Požar na otvorenom prostoru kod Hrvaca – Vrdovo u Splitsko-dalmatinskoj županiji je, također, ugašen. U gašenju požara učestvovao je protivpožarni avion kanader i DVD Sinj.

U Zadarskoj županiji ugašen je požar na otvorenom prostoru kod Galovca, zaseok Tokići. Opožareno je osam hektara hrastove šume i guste makije. U gašenju požara učestvovali su protivpožarni avion kanader, tri protivpožarna aviona Air Tractor i zemaljske vatrogasne snage.

Vatra na granici s BiH

U toku je gašenje požara otvorenog prostora na području Vinjana Gornjih, u blizini Imotskog, na graničnom području s Bosnom i Hercegovinom.

U gašenju, osim vatrogasaca, učestvuju i dva helikoptera.

U požaru otvorenog prostora na području Tisno – Dazlina gori oko 20 hektara trave, niskog rastinja, hrastove šume i smreke.

U gašenju učestvuju županijske vatrogasne snage, a na požarište su upućene i zračne jedinice.

Na požarište je upućena i Državna intervencijska jedinica Šibenik.

Gašenje je u toku.

Izvor: Agencije


Povezane

Polako se stabilizuje situacija sa požarima u Šibensko-kninskoj županiji. Požar kod mjesta Sonković u blizini Skradina je pod kontrolom, u toku je sanacija izgorenog područja. Na terenu je trenutno 20 vatrogasaca. Za osam dana očekuje se prva službena procjena opožarenih područja, javlja Al Jazeerin novinar Marin Veršić.

U Hrvatskoj bjesne požari na zadarskom, šibenskom, te području Metkovića i Dubrovnika. U mjestu Plat, u Župi dubrovačkoj, požar je bio zaprijetio i kućama, no vatrogasci su ga uspjeli suzbiti.  Na telefonskoj vezi u Dubrovniku je Stjepan Simović, komandant županijske vatrogasne zajednice.

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO