Srbija: Milion nezakonito prisluškivanih

Za uspostavu mobilne veze s Kosovom korisnici sada moraju prvo birati telefonski kod Monaca ili Slovenije (Arhiva)

Ombudsmen Srbije Saša Janković, povjerenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić i direktor Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Nebojša Rodić, usaglasili su se o potrebi daljnjeg jačanja i unapređenja kontrole zakonitosti i pravilnosti u radu BIA-e, a sve u interesu poštivanja ljudskih prava i sigurnosti građana Srbije.

Kako je objavljeno na internetskoj stranici srbijanskog Zaštitinika građana, kontrole zakonitosti i pravilnosti rada BIA-e će biti nastavljene, kako po pojedinačnim pritužbama tako i u sistemskim pitanjima, a neke od tema koje će njima biti obuhvaćene su sigurnosne provjere i primjena zakona o tajnosti podataka.

“Janković i Šabić su Rodiću prenijeli da je BIA i do sada prednjačila u ispunjavanju svojih obaveza prema kontrolnim organima i sprovođenju predloženih i naloženih mera i istakli očekivanje da se taj trend nastavi”, navodi se saopćenju.

Dodaje se da je novi direktor srbijanske tajne policije Rodić obavijestio Jankovića i Šabića da Agencija upravo ispunjava još jednu preporuku koju je prije dvije godine, prilikom preventivne kontrolne posjete, dao Zaštitnik građana, tako što je uspostavila i aktivirala sistem “dvostrukog ključa” za aktiviranje mjera elektronskog nadzora komunikacija građana, čije se testiranje završava krajem ovog mjeseca.

“Rad tog sistema će svesti mogućnost zloupotrebe elektronskog nadzora komunikacija građana na još manju meru”, zaključeno je nakon sastanka na kojem su prisustvovali i najbliži saradnici Zaštitnika građana, povjerenika i direktora BIA-e.

Vlasti na potezu

Povjerenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da se BIA slaže sa mjerama sprečavanja zloupotreba prilikom pristupa podacima telefonskih operatera o razgovorima građana i navodi da je problem u zakonskoj regulativi.

“Njena podrška je važna, ali sledeći potez je na Ministarstvu pravde, unutrašnjih poslova i odbrane, Vladi i Skupštini”, izjavio je Šabić za srbijanske medije i dodao kako se dešava da se “tajnom zaštiti nešto što tajna nikako ne bi trebalo biti”.

Ombudsmen Srbije i povjerenik za zaštitu podataka obavili su ranije nadzor mobilnih operatera i tom prilikom je otkriveno da je samo jedan operater za godinu dana od sigurnosnih službi dobio 4.000 zahtjeva za uvid u listinge, a više od polovine tih zahtjeva bilo je bez odluke Suda i protivzakonito.

“Ja sam bio zaprepašten činjenicom da se samo jedan od četiri provajdera, koji imaju milione korisnika, usudio da prati broj pristupa zadržanih informacija. Dakle, ni slučajno da kontroliše šta to službe rade, samo da konstatuje broj koliko puta one to rade. Samo jedan. Tri se nisu usudile čak ni da aktiviraju softverske aplikacije koje to omogućavaju”, rekao je Šabić.

Prema zvaničnim podacima, bez ikakve dozvole i protivzakonito, za jednu godinu kod jednog mobilnog operatera registrovano je skoro 280.000 direktnih pristupa bazama podataka. Prema ovim podacima, kako je navedeno, broj građana koji su prisluškivani u toku jednog dana iznosio bi 780, a ukupan broj premašio bi milionsku cifru.

Za prevazilaženje ovog problema, ombudsmen i povjerenik dali su 14 preporuka srbijanskoj Skupštini i Vladi i zatražili da se u rješenju ovog pitanje uključe nadležna ministarstva.

Izvor: Agencije


Više iz rubrike Balkan
POPULARNO