Cantona predstavlja ‘Buntovnike nogometa’

Cantona je doputovao u Sarajevo u pratnji Gillesa Rofa i Gillesa Pereza, reditelja filma "Buntovnici nogometa" (Getty Images)

“Veliko je iskustvo prikazati svijetu ljude poput Predraga Pašića, snažnog i hrabrog čovjeka. Svima nama trebaju takvi ljudi i on je primjer za sve nas”, izjavio je legendarni nogometaš Eric Cantona dok je u utorak prolazio crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala u pratnji legende bh. nogometa Predraga Pašića.

Cantona će sarajevskoj publici u srijedu predstaviti film “Buntovnici nogometa”, priču o pet slavnih nogometaša, uključujući i Predraga Pašića, te o njihovoj borbi van sportskih terena.

Cantona je doputovao u Sarajevo u ranim popodnevnim satima u pratnji Gillesa Rofa i Gillesa Pereza, reditelja filma.

Pašićeva škola nogometa

Osim Pašićeve, u dokumentarcu će biti ispričane priče Didiera Drogbe, Carlosa Caszelyja, Rachida Mekhloufija i Brazilca Socratesa.

Pašić je kazao da je pogledao film u Parizu i da je bio do te mjere dirnut pričama ostalih nogometaša iz filma, također velikih igrača, da nije mogao povjerovati da je i on uvršten u jednu od pet priča.

Cantona je izjavio kako je jako bitno da Pašić nastavi s onim sa čime je počeo tokom rata – školom nogometa.

Odgovarajući na pitanje zašto je odlučio ostati u Sarajevu i nakon izbijanja rata i pokrenuti školu nogometa među mladim ljudima, Pašić je kazao da “nije bilo druge opcije”.

“Ja sam rođen u ovom gradu koji me je stvorio kao sportaša i dao mi je mogućnost da me svi poznaju”, kazao je Pašić.

Izvor: Agencije