Kosor tužna, Šeks razočaran

Klub zastupnika hrvatskog Sabora u srijedu je potvrdio odluku Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) da Jadranka Kosor i Vladimir Šeks više neće biti potpredsjednici Sabora.

Kako je iz Zagreba izvijestila reporterka Al Jazeere Ivana Brkić, novi predsjednik stranke Tomislav Karamarko smatra da je HDZ-u potrebno osvježenje, te je izborne gubitke odlučio zamijeniti Tomislavom Čuljkom i Željkom Rajnerom.

Šeks je, kako bi izbjegao službeno smjenjivanje pred kamerama, sam dao ostavku, dok Kosor, bivša predsjednica Vlade i HDZ-a na to nije bila spremna.

“Ja sam kažnjena. Ne znam zašto sam kažnjena“, rekla je Kosor.  „Mislim da sam zaista pošteno i časno vodila svoj posao. Ja sam doajen hrvatske politike, mislim da sam vodila HDZ u najtežim uvjetima, nosila teret.”

Suze Jadranke Kosor

Kako je izvijestila Brkić, Kosor smatra da su joj se trebale priznati zasluge u borbi protiv korupcije, vođenju Vlade i zaključenju pregovora s Evropskom unijom.

Ona je rekla da u stranačkoj borbi, za razliku od protukandidata, nikoga nije vrijeđala, dok nju, kako je kazala, jesu.

“Od toga da mi se spočitavalo bračno stanje, da su bez ustezanja govorili da samohrana majka kao što sam ja ne može dobro odgojiti to svoje dijete, a ako sam na nešto ponosna onda je to kako sam odgojila svog sina“, rekla je Kosor kroz suze.

“Ja sam samo čovjek, ja sam samo žena… Više ćemo se sada viđati, jer ja ću biti u kafiću puno više nego do sada, jer će to sada biti moj ured”, kazala je ona.

Šeks, koji je podržao Kosor u unutarstranačkoj utakmici, kazao je da je razočaran, ali ne i ljut.

HDZ ‘na koljenima’

„Razočaran sam stoga što ne vidim nikakvu korelaciju potpredsjedničkog mjesta u Saboru na unutarstranačkim izborima”, rekao je on.

Karamarko je rekao da je HDZ „na koljenima“, te da zato sada radi na konsolidaciji stranke.

Kako je kazala Brkić, HDZ je Kosor i Šeksu namijenio mjesta u saborskim odborima.

„Hoće li ih prihvatiti – još se ne zna. No, zna se da stranku, zbog degradacije u Parlamentu, neće napustiti.“

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO