Beogradsku obilaznicu zatvorila kiša

Predizborno otvaranje obilaznica (Tanjug)

Dvije dionice obilaznice oko Beograda koje su otvorene neposredno pred izbore, 1. i 3. maja, Putevi Srbije su već zatvorili.

Najprije je zatvorena dionica Orlovača – tunel Straževica, a u utorak i traka na dionici Dobanovci – Batajnica, piše beogradska Politika.

Nakon što je 25. maja, tri sedmice pošto je puštena u promet, van funkcije stavljena trasa Orlovača – Kružni put – tunel Straževica, u utorak je iz saobraćaja izbačena i traka na autoputu E 75, na dionici Dobanovci – Batajnica.

Ta dionica bila je otvorena 1. maja, osam mjeseci prije ugovorenog roka.

Zvanično saopćenje ne sadrži obrazloženje o zatvaranju trake, ali u Putevima Srbije navode da je saobraćaj bio pušten na tu trasu prije nego što je na njoj izgrađen nadvožnjak preko autoputa predviđen projektom, koji sada mora biti podignut.

Nakon proslave pobjede

Drugim riječima, traka je završena rekordno zahvaljujući tome što je kraj staze ostavljen da se pređe kasnije, nakon što pobjeda bude proslavljena.

“Nisu to radovi za kojima je naknadno iskrsla potreba, oni su nam od početka bili u planovima. Samo nismo stigli nadvožnjak da završimo do 1. maja, pa ćemo ga raditi sada”, rekao je Zoran Drobnjak, vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije, koji nije mogao navesti kada bi taj objekat mogao biti gotov.

Rekord u brzini na dionici Orlovača – Kružni put – Straževica postigla je – kiša.

Prvi pljuskovi uspjeli su odnijeti šljunak sa nasipa kraj manjeg od dva mosta na toj trasi.

Put se slegao i skoro potonuo, zbog čega je cijela dionica morala biti izbačena iz prometa, objasnio je Drobnjak.

Tako brzo slijeganje pod naletom prve veće vode, jedva tri sedmice po otvaranju, ne znači da su radovi na toj lokaciji bili traljavo izvedeni, ocijenio je prvi čovjek Puteva Srbije.

Izvor: Agencije