Predaja potpisa podrške Borisu Tadiću

Tadić: Imamo jasan plan kako da riješimo kosovsko pitanje (Tanjug)
Tadić: Imamo jasan plan kako da riješimo kosovsko pitanje (Tanjug)

Potpise podrške kandidaturi Borisa Tadića za predsjednika Srbije u subotu predaju predstavnici Demokratske stranke, u ime koalicije “Izbor za bolji život – Boris Tadić”. 

Kako je najavljeno iz Demokratske stranke, potpisi podrške građana predstavnici te stranke predat će Republičkoj izbornoj komisiji. 

Predsjednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović raspisala je predsjedničke izbore za 6. maj.

Potpredsjednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac rekao je da u Srbiji ne postoji bolji političar i bolji državnik od Borisa Tadića. 

“Njegova mudra i principijelna politika, politika pomirenja u regionu, brana je da se ne vratimo na staze gde smo bili i da punim kapacitetima krenemo napred ka evropskim integracijama”, kazao je Šutanovac u okviru predizborne kampanje.

Šutanovac je podsjetio da je “DS pre četiri godine građanima Srbije obećala evropski put”. 

“Danas nakon četiri godine, nakon ispunjenja obećanja, nakon dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU, tražimo od građana Srbije da nas podrže za nastavak reformi, za posao i za sigurnost”, rekao je on. 

Na pola puta

„Tražimo to jer smo na pola puta, a verujemo da Srbija može još više, da brzo započnemo pregovore i vrlo brz pristup EU“, dodao je Šutanovac, istakavši da je optimista. 

On je kazao da DS “dobija kritike od onih koji su devedesetih urušili sistem vrednosti Srbije”, istakavši da ova stranka ne bježi od odgovornosti i grešaka koje je činila, ali da “niko osim DS nema kapacitet, ni znanje, ni stručnost da vodi Srbiju ka evropskom putu”. 

Šutanovac je istakao da DS na listi “nema Velje Ilića, Marijana Rističevića, Bogoljuba Karića, onih koji su Srbiju uništili devedesetih godina, a sebe danas predstavljaju kao reformatore”. 

Ako oni budu vodili Srbiju, “bićemo u problemu decenijama”, kazao je on. 

“Mi nemamo pravo da stanemo, imamo veliku obavezu da ne dozvolimo da sledeće godine u fotelju Zorana Ðinđića sedne bilo ko osim iz DS-a”, rekao je Šutanovac. 

“Nisam kockar, ali verujem da ćemo 6. maja pobediti”, zaključio je Šutanovac. 

Tadić je izjavio u petak u Prokuplju da stranke okupljene oko liste “Izbor za bolji život” imaju jasan plan kako da riješe kosovsko pitanje i sve druge goruće društvene probleme.

Izvor: Agencije


Povezane

Predsjednik Srbije Boris Tadić saopćio je u srijedu da je odlučio skratiti svoj mandat na toj funkciji i time omogućiti da 6. maja u Srbiji budu održani i predsjednički izbori. Kako je iz Beograda izvijestio reporter Al Jazeere Nebojša Grabež, Tadićeva odluka bila je očekivana. Tadićev glavni protukandidat, lider Srpske napredne stranke i bivši vođa […]

Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Slavica Ðukić-Dejanović raspisala je predsjedničke izbore za isti dan kada su zakazani i parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori.

05 Apr 2012

Predsjednik Srbije Boris Tadić saopćio je da odstupa sa funkcije predsjednika Srbije, čime je omogućio da predsjednički izbori budu održani 6. maja, zajedno sa parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji.   On će svoju odluku u četvrtak proslijediti predsjednici Skupštine Srbije Slavici Đukić Dejanović, koja bi trebala da raspiše predsjedničke izbore i da preuzme […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO