Hrvatski ministar pomorstva podnio ostavku

Milanović (lijevo) je naglasio kako nije bilo nikakvih nesuglasica s Komadinom (Pixsell)
Milanović (lijevo) je naglasio kako nije bilo nikakvih nesuglasica s Komadinom (Pixsell)

Predsjednik Vlade Hrvatske Zoran Milanović potvrdio je u srijedu da je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina podnio ostavku na tu dužnost zbog narušenog zdravlja.

“Na prvoj sljedećoj saborskoj sjednici za ministra ću predložiti Sinišu Hajdaša Dončića, sadašnjeg krapinsko-zagorskog župana, no Ministarstvo će do daljnjega voditi Komadinin zamjenik Zdenko Antešić”, izvijestio je Milanović novinare u Zagrebu.

On je istakao kako ga je Komadina o svemu obavijestio prethodnog dana, a nakon konsultacija s liječnicima.

“Smatrao sam svojom obvezom da o tome izvijestim hrvatsku javnost”, rekao je premijer.

“Nažalost, nakon nekoliko mjeseci, zbog narušenog zdravstvenog stanja, ministar Komadina morao je donijeti takvu odluku. Dio njegove ostavke iz pisma koje mi je uputio ste dobili u priopćenju dostavljenom medijima”, kazao je Milanović.

Nije bilo nesuglasica

Odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao je kako je Komadinu imenovao na dužnost ministra pomorstva zbog njegovog iskustva i kompetencije za to područje.


Siniša Hajdaš Dončić [Pixsell]

Milanović je naglasio kako nije bilo nikakvih nesuglasica s Komadinom: “Zdravlje je naprosto jedini razlog zbog kojeg je dao ostavku i nema drugog razloga, ni Žuta Lokva, ni bilo što drugo”.

Na pitanje je li bio zadovoljan radom ministra, premijer je odgovorio kako je Komadina od samog početka imao zdravstvenih problema.

“Dakle, to nije stvar zadovoljstva. Mi smo bili dobri suradnici, možda u ta tri mjeseca bolji nego ranije”, kazao je Milanović.

Komadina je od 2001. godine pa do dolaska na ministarsko mjesto Božidara Kalmete bio župan Primorsko-goranske županije.

Nedugo nakon dolaska na mjesto ministra se razbolio.

Izvor: Agencije


Više iz rubrike Balkan
POPULARNO